Immobilizer SC57a

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007
ODPOWIEDZ
tata_jerzyka
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Immobilizer SC57a

Post autor: tata_jerzyka »

Witam Szanowną brać. Pojawił się u mnie problem z HISS. Sprawa wygląda tak: wkładam kluczyk, przekręcam na zapłon, następnie prawy przyciskna rozruch i w tym momencie dzieje się taka akcja że nie słychać pracy pompki paliwa oraz nie gaśnie kontrolka HISS (albo się nie zapala, nie pamiętam...). Pomaga wyłączenie prawego przycisku i jego ponowne włączenie. Dzieje się tak raz na 6-7 startów motocykla. Czy ktoś może mi pomóc i doradzić gdzie szukać przyczyny?
Serdecznie pozdrawiam,
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Immobilizer SC57a

Post autor: wiertło »

tata_jerzyka pisze:Witam Szanowną brać. Pojawił się u mnie problem z HISS. Sprawa wygląda tak: wkładam kluczyk, przekręcam na zapłon, następnie prawy przyciskna rozruch i w tym momencie dzieje się taka akcja że nie słychać pracy pompki paliwa oraz nie gaśnie kontrolka HISS (albo się nie zapala, nie pamiętam...). Pomaga wyłączenie prawego przycisku i jego ponowne włączenie. Dzieje się tak raz na 6-7 startów motocykla. Czy ktoś może mi pomóc i doradzić gdzie szukać przyczyny?
Serdecznie pozdrawiam,
może gdzieś nie łączyć dobrze na jakiejś kostce i masz takie cuda lub jakis kabelek nie teges.
Idz od anteny po przewodzie i zobacz tam na kostce cos siedzi
Oddam nerkę za cbr :)
Kubcyś
Motocykl: GSXR 1000
Rok produkcji: 0

Post autor: Kubcyś »

Masz może alarm? U mnie było bardzo podobnie, nie raz musiałem zapłon włączać i wyłączać po kilka razy żeby pompa się włączyła... po wywaleniu alarmu problem jak ręką odjął. :dance:
tata_jerzyka
Motocykl:

Priviet, dzięki za odpowiedzi. Nie mam na 100% alarmu. Przejrzałem właśnie instalację organoleptycznie i na prawdę nie widzę tam nic co by mogło mnie zaniepokoić. Czy jest możliwe że to komputer ześwirował?
Awatar użytkownika
stashekcn
Motocykl: SC-57
Rok produkcji: 2004

Post autor: stashekcn »

Rozepnij kostki Hissa przy amorze skrętu, przeczyść, psiknij kontaktem. Sprawdź tez przekaźnik pompy paliwa (pod siedzeniem bodajże). Miałem podobny problem kiedyś, po tym zabiegu 1.5 roku spokój
Ci użytkownicy podziękowali stashekcn za ten post:
tata_jerzyka
Adam1000rr
Motocykl:

Post autor: Adam1000rr »

Witam Jak się domyślam nie masz kluczyka na zapas? Módlmy się żeby to nie był wysrany transponder w kluczyku...
tata_jerzyka
Motocykl:

Niestety, mam tylko jeden klucz :/ Co sugerujesz Adam w takim przypadku?
Adam1000rr
Motocykl:

Post autor: Adam1000rr »

Hmmm.. wiem że jest możliwość kupienia tzw. czystych transponderów np. z Ebaya i zaprogramowania ich z tym że do tej procedury potrzebny jest chyba sprawny kluczyk... Najlepiej byłoby założyć od innego moto drugi komplet stacja+kluczyk i komputer na próbę Pewnie jak pojedziesz do Hondy to Cie skoszą za nowy jak cygan za matkę... Nie masz możliwości założenia kompa od i nej fajery?
Awatar użytkownika
pit
Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005

Post autor: pit »

Jak chcesz programować kluczyk tu jest instrukcja:
http://www.fireblade.pl/programowanie_k ... a_hiss.php
Ci użytkownicy podziękowali pit za ten post:
Anonymous
Moto Psycho
cacy
Motocykl:

Post autor: cacy »

Jak chcesz kupić kluczyk z transponderem albo sam transporder to daj znać mam namiary na goście. 43 zł za kluczyk z transporderem i instrukacją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR1000RR SC57)”