OC MOTOCYKLA / ile płacisz
- respol
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
OC MOTOCYKLA / ile płacisz
Siema.
Właśnie dostałem polisę z samo OC z PZU i trochę oczom nie wierzę że jest wyższa niż rok temu. Zapodajcie ile kasy za oc wy bulicie, w jakiej firmie, ile zniżek lub zwyżek.
Mi policzyli oc+nnw (na kwotę 14tyś zł) 236zł, samo oc 144zł a nnw 92zł.
Zniżek mam chyba 30% i odleciała mi zwyżka za wiek a więc powinno być taniej niż rok temu a tu w samym oc różnica 24zł(rok temu płaciłem 120zł).
Może macie tańsze firmy ubezpieczeniowe?
p.s. jeżeli powieliłem wątek to sorry ale w "szukaj" nie znalazłem.
Właśnie dostałem polisę z samo OC z PZU i trochę oczom nie wierzę że jest wyższa niż rok temu. Zapodajcie ile kasy za oc wy bulicie, w jakiej firmie, ile zniżek lub zwyżek.
Mi policzyli oc+nnw (na kwotę 14tyś zł) 236zł, samo oc 144zł a nnw 92zł.
Zniżek mam chyba 30% i odleciała mi zwyżka za wiek a więc powinno być taniej niż rok temu a tu w samym oc różnica 24zł(rok temu płaciłem 120zł).
Może macie tańsze firmy ubezpieczeniowe?
p.s. jeżeli powieliłem wątek to sorry ale w "szukaj" nie znalazłem.
- sisi1623
- Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA
- Rok produkcji: 2005
- Kontakt:
Witam. skladki OC poszly w góre w tym jak i poprzednim roku. ja płace 139 zł OC przy 60% znizkach w Warcie. Dostałem cała znizke za bezszkodowa jazde po 3 latach ubezpieczenia. kazdy agent ma ta sama firme a kazdy inaczej sobie liczy. trzeba chodzic i pytac sie wszedzie bo oni maja prowizje. im wieksza stawka tym wieksza kasa dla niego. Radze pochodzic po kilku i wybrac dogodna oferte. pozdrawiam
"POLICJA "stoj bo strzelam .......... ze sprzegla hehe
Tak się niestety składa że pracuje w agencji ubezpieczeniowej i jest agentem PZU i stawki na OC w PZU są chyba najniższe nie wiem jak w warcie bo omijam ją z daleka ale w owianym złą sławą LINK4 też stawki są około 99zł przy maksymalnych zniżkach. Stawki poszły w górę bo motocykli jest coraz więcej, szkodowość wzrasta a ubezpieczycieli z dobrymi stawkami dla motocykli jest mało. Sam na swoją SC59 mam oc i autocasco w Allianz w PZU autocasco było za drogie.