Zadupek z 1000RR do 929?

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001
StrunaTST
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl:

Zadupek z 1000RR do 929?

Post autor: StrunaTST »

Witam
wymysliłem taki plan zeby wsadzic zadupek od 1000RR do 929
co myslicie o tym drodzy koledzy ?
ktos cos takiego moze robił juz ? jakies wskazówki? :) mile widziane
Pozdro
Awatar użytkownika
LENAR
Motocykl: 1000RR Repsol
Rok produkcji: 2005
Kontakt:

Post autor: LENAR »

Ulep, rzeźba - takie jest moje zdanie na temat takich przeszczepów.
Awatar użytkownika
Czarny
Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 2001

Post autor: Czarny »

LENAR, :clap: dobrze prawisz :D .. widziałem kiedyś coś takiego... i nie wiem po co to niektórzy robią i co im się nie podoba w wyglądzie zadupka 929.
Awatar użytkownika
Mikele
Motocykl: CBR 900rr
Rok produkcji: 1998

Post autor: Mikele »

StrunaTST pisze:ktos cos takiego moze robił juz ? jakies wskazówki? mile widziane
Przypominam tylko jak brzmiało pytanie bo dalej nie widzę, żebyście coś napisali w tym temacie. Wielu przerabiało zadupki w SC33, SC28 czy inne. Każdemu się podoba co innego więc nie widzę przeszkód, żeby sobie maszynkę zmodyfikować. Sam bym chętnie swojej Rudej wstawił zadupek o jakiegoś Gixa ale nie mam sprzętu i umiejętności.

PS: StrunaTST, najlepiej poszukać na zagranicznych forach. Tam znajdziesz dużo więcej patentów i modyfikacji. Często zdjęcia poglądowe wystarczają, żeby wiedzieć jak co zrobić.
Awatar użytkownika
LENAR
Kontakt:

Mikele pisze:Przypominam tylko jak brzmiało pytanie bo dalej nie widzę, żebyście coś napisali w tym temacie.
:027: A to co to jest, jeśli nie prośba o wyrażenie zdania na ten temat:
StrunaTST pisze:co myslicie o tym drodzy koledzy ?
Mikele, jak dla mnie to możesz sobie każdą owiewkę z innego motocykla zamontować, zadupek z suzuki, boki z kawasaki, błotnik z ducati a bak od komarka. Tylko po co tak krzywdzić motocykl. Nie rozumiem takiej "twórczości" i tyle. Chociaż w sumie druciarstwo artystyczne... to takie polskie...
Awatar użytkownika
cbrstreet
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
Rok produkcji: 99

Post autor: cbrstreet »

Panowie kazdy lubi to co lubi :) a panu LENAR sie nie podoba nie pisze :one: :clap:
tak dla przykladu http://www.forum-auto.com/moto/section2 ... 378789.htm haha :one:
-1--2--klama i guma haha
jacek1
Motocykl: CBR 929
Rok produkcji: 0

Post autor: jacek1 »

Przypadkiem kiedyś trafiłem na taki tiuning Niemca ;) http://www.cbr1000rr.de/fireblade_forum ... 31e551edbd
motobandyta
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM

Post autor: motobandyta »

LENAR pisze:Ulep, rzeźba - takie jest moje zdanie na temat takich przeszczepów.
skoro oryginalny motocykl jest taki zaaajebissty twoim zdaniem, to czemu przemalowałeś swój w repsola ??
Awatar użytkownika
Ziutek
Motocykl: SC59
Rok produkcji: 2008
Samochód: E61 525d

Post autor: Ziutek »

Nie porównujmy przemalowywania do przerabiania motocykla.

Ogólnie jak taka rzeźba zrobiona jest ze smakiem to ma racje bytu, kwestia czy się opłaca w to bawić... ;) Nie mówię tu o kasie, bo gdy moto jest po upadku/wypadku i ten zadupek trzeba wymienić, tylko kwestia nerwów :diabel:
Yamaha R1 RN22 !
Awatar użytkownika
LENAR
Kontakt:

cbrstreet, nie będziesz mi mówił kiedy i co mogę pisać, zostaw to moderatorom. Założyciel tematu pyta o zdanie na temat przeszczepu, więc mam prawo odpowiedzieć.
motobandyta pisze:skoro oryginalny motocykl jest taki zaaajebissty twoim zdaniem, to czemu przemalowałeś swój w repsola ??
Po pierwsze nie malowałem, a kupiłem nowe plastiki OEM. A po drugie nie porównuj tuningu gdzie gadżety masz "Plug&Play" do rzeźbienia w plastikach bądź w elementach ramy.
Ale pamiętam twoją wypowiedź sprzed jakiegoś czasu gdzie nie widziałeś problemu w zwężaniu opony za pomocą szlifierki, więc tym bardziej rozumiem, że podobają ci się takie drut-tuningi.

Z mojej strony tyle, dajmy dojść do głosu mistrzom spawarki i szlifierki kątowej.
motobandyta
Motocykl: Junak M10/Maxster/KXF450->SM/TE450+SM

Post autor: motobandyta »

wszyscy się podniecacie cusom bikeami /strea fighterami, być może kolega zmierza zrobić jakiegoś fajnego customa a początkiem będzie zmiana zadupka.

co do zwężania opony to nie pisałem że kiedykolwiek tak robiłem pisałem jedynie że są ludzie co tak robią nigdy nie pisałem że sam tak robiłem i czy uważam to za rzecz dobrą czy złą.

ja jedynie nacinam opony

LENAR jak by nie patrzyć nie masz oryginalnego repsola i dla mnie jest to taki sam drut tuning jak każdy inny optyczny tuning mógłbym powiedzieć bo przecież nie wyjechał taki z fabryki, jednak trzeba ci przyznać na plus że przynajmniej pomalowałeś koła, czego wielu nie robi zmieniając owiewki
Awatar użytkownika
Max_929
Moderator
Moderator
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post autor: Max_929 »

o gustach i gusteczkach sie nie dyskutuje,każdy ma ma prawo się wypowiedzieć ale na temat wypominanie,kłótnie itp.itd nie sa nikomu tu potrzebne !!!
panowie dyskusja na temat nie zostanie na poziomie rozmowy w innym przypadku temat zostanie zamknięty .

A wracając do tematu nasz kolega Pietrucha przekładał wszystkie owiewki sc57A do sc44 prócz nakładki napisz do niego w wolnej chwili na pewno udzieli ci paru wskazówek ;) Pietrucha8112
ODPOWIEDZ

Wróć do „Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)”