ja to robię za połowę tej ceny,wszystko jest w serwisówce zapewniamAdrian_1000 pisze:A co CRAZYDUCK niby ile regulacja ma kosztowac ? gdzie nie zapytasz to od 350 do 450 zl a wiec tak malo ogolnie to nie jest , a do ttego plytki jeszcze wrazie co. A wiec liczylem ze ktos ładnie po polsku opisze to na chłopski rozum , poza tym postami typu w serwisówce masz to raczej zbyt duzo pomocy nie ma ...
REGULACJA ZAWORÓW SC57A 33 tyś
-
crazyduck
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
zle podchodzisz do tematu bp najpierw powinienes zaglebic sie w serwisowce popatrzec a to czego nie zrozumiesz wtedy pytac.
co chcialbys dokladnie wiedziec? czy ty czekasz az ktos pierdyknie instrukcje krok po kroczku z fotkami?
z narzedzi potrzebujesz klucz dymo najlepiej z jak najmniejszym zakresem wtedy bedzie dokladniejszy bo walki przykrecasz z sila 12Nm
uszelka pokrywy jesli odejdzie w calosci to mozesz zalozyc spowrotem profilaktycznie dajac specjalny silikon do uszczelek,
a tak to rozbierasz krecisz walem mierzysz luzy, odkrecasz walki mierzysz poszczegolne plytki wyliczasz jakie maja byc nowe. potem kombinujesz ktore da sie pozamieniac mijscami a tam gdzie sie nie da zamienic albo stare plytki zawozisz do szlifowania albo kupujesz nowe, skladasz mierzysz luzy jak ok to skrecasz, pamietaj o daniu kleju na sruby na stopki walkow, skladasz do kupy modlisz sie i odpalasz wtedy albo szukasz nowego pieca albo jestes happy
ze jest wszystko ok
co chcialbys dokladnie wiedziec? czy ty czekasz az ktos pierdyknie instrukcje krok po kroczku z fotkami?
z narzedzi potrzebujesz klucz dymo najlepiej z jak najmniejszym zakresem wtedy bedzie dokladniejszy bo walki przykrecasz z sila 12Nm
uszelka pokrywy jesli odejdzie w calosci to mozesz zalozyc spowrotem profilaktycznie dajac specjalny silikon do uszczelek,
a tak to rozbierasz krecisz walem mierzysz luzy, odkrecasz walki mierzysz poszczegolne plytki wyliczasz jakie maja byc nowe. potem kombinujesz ktore da sie pozamieniac mijscami a tam gdzie sie nie da zamienic albo stare plytki zawozisz do szlifowania albo kupujesz nowe, skladasz mierzysz luzy jak ok to skrecasz, pamietaj o daniu kleju na sruby na stopki walkow, skladasz do kupy modlisz sie i odpalasz wtedy albo szukasz nowego pieca albo jestes happy
- JacekJ
- Motocykl: Honda Crosstourer
- Rok produkcji: 0
- LENAR
- Motocykl: 1000RR Repsol
Człowieku zastanów się co piszesz, bo jeśli czynności opisane "step by step" (ze zdjęciami!) z manuala nie są dla Ciebie "zbyt pomocne", to naprawdę nie zabieraj się za to.Adrian_1000 pisze:poza tym postami typu w serwisówce masz to raczej zbyt duzo pomocy nie ma...
A chociaż zajrzałeś do serwisówki i spróbować to rozkminić??? Czy jesteś kolejnym leniuchem, któremu wszytko trzeba podać jak na złotej tacy, bo chce zaoszczędzić trochę kasy? Jeśli jakiegoś fachowego słowa w języku angielskim nie rozumiesz to wrzucasz do translatora, ale właściwie to przepraszam, że to proponuję, bo przecież ktoś powinien zrobić to za Ciebie.
No najwyraźniej na to wygląda.maciekx pisze:czy ty czekasz az ktos pierdyknie instrukcje krok po kroczku z fotkami?
-
AlbertRiders
- Motocykl: FireBlade sc 57
- Rok produkcji: 2004
przerabiałem jakiś miesiąc temu regulacje w fajerze. Robiłem to po raz pierwszy(nie powiem bo na początku byłem troszkę zesr... y
) parę razy naciąłem się na serwis i postanowiłem, że zabiorę się za to sam. Moto mam od kwietnia i coś od początku w nim było nie tak dziwnie szedł z dołu. Co się okazało po zdjęciu pokrywy zaworów?wałek od zaworów wydechowych był przestawiony o jeden ząbek czyli, gdy znak na wałku zaworów ssących pokrywał się z znakiem na wale, znak na wałku wydechowym był lekko w górze. Masakra i co najlepsze koleś od którego kupiłem moto serwisował go w serwisie Hondy;/ Po złożeniu i odmówieniu parę zdrowaśiek motor odpalił bez problemu, Niestety aura za oknem nie pozwala przetestować sprzętu, ale mam nadzieję, że może być tylko lepiej. Natomiast dobrze koledzy radzą jeśli manual jest dla Ciebie nie wystarczająco jasny i nie czujesz się na siłach udaj się do fachowca 
- Czarny
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
Maki
- Motocykl: Była SC 33 jest SC57 A
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)