Dzisiaj jest 21 sierpnia 2019, 07:25

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Brak prądu

Po wszystkiego brak prądu

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 14
Rejestracja: 02 grudnia 2018, 08:33
Motocykl: 929 SC 44
Rok produkcji: 2001

Brak prądu

Post » 09 lipca 2019, 06:09

Witam wszystkich ,mam problem z elektryka i w akcie desperacji pisze tez tutaj ,ale do rzeczy .
Mam 929 z przebiegiem 112.000 km jeżdżę dużo i daleko -często zapakowany ,na pokładzie mam tylko navi tom tom rider 40 -nowa wersja ,po naładowaniu aku starcza prądu na Ok 2 tg potem pada i ostatnio 90km na przyczepie bo nawet odpalenie z kabli starczyło tylko na 300 km :/ wymieniłem już 2 regulatory napięcia -oczywiście nowe i 2 akumulatory nowki Yuasa do tego raz alternator ,maszyna jest już u drugiego mechanika ,który spr lądowanie i jak jego poprzednik nie widzi problemów z lądowaniem .Czy ktoś z was może wie co zabiera mi prąd ??? Jeśli ktoś trafi i mieszka na Pomorzu oferuje Browara ,Dzięki

 
Posty: 770
Rejestracja: 13 sierpnia 2013, 11:00
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 20
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Re: Brak prądu

Post » 09 lipca 2019, 12:04

A alternator jaki jest zamontowany ??
Czy instalację czyściliście styki ??

 
Posty: 14
Rejestracja: 02 grudnia 2018, 08:33
Motocykl: 929 SC 44
Rok produkcji: 2001

Re: Brak prądu

Post » 09 lipca 2019, 13:16

Ja się tylko przyglądałem ,z tego co się orientuje to alternator jakiś lepszy -niestety firmy nie znam ?ladowanie jest poprawne przy odpowiednich obrotach myslisz ,ze powinienem przeczyścić styki? ,ja mam dość ograniczona wiedzę .Dzieki za odp

 
Posty: 770
Rejestracja: 13 sierpnia 2013, 11:00
Lokalizacja: Tarnów
Pochwały: 20
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Re: Brak prądu

Post » 10 lipca 2019, 14:29

Trzeba srawdzić ładowanie pod pełnym obciążeniem.
Kumple spotkał się z tym w quadzie.
Dopiero po godzinie jazdy jak włączył się wiatrak i chodziły światła ładowanie spadało.
Winna była wiązka i trzebabyło wymienić instalację odpowiedzialną za ładowanie.

 
Posty: 14
Rejestracja: 02 grudnia 2018, 08:33
Motocykl: 929 SC 44
Rok produkcji: 2001

Re: Brak prądu

Post » 13 lipca 2019, 13:58

Hey , nie chce krakac , ale chyba po 3 tg znalazlem usterke , postanowilem napisac bo moze komus to pomoze , ale do rzeczy .
wczoraj odebralem moto i mechanik zareczal ze wszystko jest ok ,ladowanie po kablach od alternatora az po aku, wiec po 50 km jazdy spr i bylo tylko 70% energii w aku, dzis powylaczalem wszystkie swiatla i odpialem nawet navi w akcie desperacjii .Wiadomo ze im wieksze obroty to wieksze ladowanie wiec okazalo sie, ze po 25 km jazdy na troche nizszych biegach niz mam w zwyczaju latac -aku bylo naladowane na Ful :ooo: :clap:
przyszlo mi do glowy ze moze moj mechanik jak wymienial zarowki wlozyl jakas bardzo mocna i to dlatego . teraz bede szukal jakiejs taniochy tylko zeby byla i miala niski pobor produ , zeby to potwierdzic :brawo: Myslicie ,ze to moze byc to ? Dzieki

 
Posty: 3398
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Brak prądu

Post » 13 lipca 2019, 20:25

Dario1125 pisze:Hey , nie chce krakac , ale chyba po 3 tg znalazlem usterke , postanowilem napisac bo moze komus to pomoze , ale do rzeczy .
wczoraj odebralem moto i mechanik zareczal ze wszystko jest ok ,ladowanie po kablach od alternatora az po aku, wiec po 50 km jazdy spr i bylo tylko 70% energii w aku, dzis powylaczalem wszystkie swiatla i odpialem nawet navi w akcie desperacjii .Wiadomo ze im wieksze obroty to wieksze ladowanie wiec okazalo sie, ze po 25 km jazdy na troche nizszych biegach niz mam w zwyczaju latac -aku bylo naladowane na Ful :ooo: :clap:
przyszlo mi do glowy ze moze moj mechanik jak wymienial zarowki wlozyl jakas bardzo mocna i to dlatego . teraz bede szukal jakiejs taniochy tylko zeby byla i miala niski pobor produ , zeby to potwierdzic :brawo: Myslicie ,ze to moze byc to ? Dzieki

I oślepiał innych uczestników ruchu drogowego. Kup żarówkę 55w lub zobacz co masz. A pomyślałeś nad aku czy jest z nim wszystko ok ? Czy China tania siedzi ?
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 14
Rejestracja: 02 grudnia 2018, 08:33
Motocykl: 929 SC 44
Rok produkcji: 2001

Re: Brak prądu

Post » 15 lipca 2019, 16:52

Akumulator jest nowiutki Yuasa ,wiec to nie to ,coś mi pobiera prąd i po jakimś tg jest brak ,myslalem nad wadliwym rozrusznikiem ,krory tez może pobierać dużo prądu ale jak wyłączyłem krótkie światła i zostawiłem tylko na pozycyjnych -lądowanie było Ok ,nawet z navi dało radę ,problem się zaczyna jak mam włączone krótkie światła -wiec to chyba tylko żarówka ,możesz doradzić jakaś pasująca żarówkę żeby nie oślepiało nikogo i miała niski lub bardzo niski pobór prądu? Cena jest niej ważna ,Może tez dwie pozycyjne -Dzięki

 
Posty: 3398
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 104
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: Brak prądu

Post » 15 lipca 2019, 18:22

Poszukać po wiązkach przełączniku itp może jest gdzieś przetarta itp. żarówki można wymienić nie są aż tak drogie.
Oddam nerkę za cbr :)


Wróć do Usterki/awarie (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości