Dzisiaj jest 16 sierpnia 2018, 16:16

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

problem z odpaleniem po ślizgu

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 5
Rejestracja: 02 sierpnia 2018, 19:03
Motocykl: sc59
Rok produkcji: 2008

problem z odpaleniem po ślizgu

Post » 02 sierpnia 2018, 19:28

Witam.
Moto po ślizgu i nie odpala tzn w ogóle nie trybi rozrusznik ..raz dziala pompa paliwa a raz nie...z góry dzięki za rady ...a może ktoś z Radomia kumaty by zaglądnął jeśli czyta to :)

 
Posty: 1061
Rejestracja: 13 lutego 2011, 15:44
Lokalizacja: Żory
Pochwały: 22
Motocykl: Cbr 900rr
Rok produkcji: 1999

Re: problem z odpaleniem po ślizgu

Post » 02 sierpnia 2018, 23:15

Antena Hissa lub czujnik polozenia. nie wiem gdzie jest w sc59 ale np w f4i jest w czaszy.

 
Posty: 5
Rejestracja: 02 sierpnia 2018, 19:03
Motocykl: sc59
Rok produkcji: 2008

Re: problem z odpaleniem po ślizgu

Post » 03 sierpnia 2018, 12:32

czy da się to jakoś obejść wiem że czujnik położenia na krótko dwa kable się spina ..a hiss ?

 
Posty: 3302
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 103
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Re: problem z odpaleniem po ślizgu

Post » 03 sierpnia 2018, 14:55

Hissa nie obejdziesz
Oddam nerkę za cbr :)

 
Posty: 5
Rejestracja: 02 sierpnia 2018, 19:03
Motocykl: sc59
Rok produkcji: 2008

Re: problem z odpaleniem po ślizgu

Post » 03 sierpnia 2018, 17:26

Próbowałem dziś i tak ze 3 razy pompa się włączyła później już nie..

 
Posty: 5
Rejestracja: 02 sierpnia 2018, 19:03
Motocykl: sc59
Rok produkcji: 2008

Re: problem z odpaleniem po ślizgu

Post » 14 sierpnia 2018, 00:13

.. Byłem u jakiegoś mechaniora co 30 lat niby siedzi w motocyklach... Odpalił na krótko i mówił że jakis przekaźnik..od stopki czy coś.. tam gdzie jest puste gniazdo... A gdy ja złożyłem okazało się że to puste to wejście do lampy :/ odpalam ja jeździ wszystko ok.. Ale ze startu niet :/


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości