Dzisiaj jest 15 grudnia 2018, 11:32

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Problem z rozrusznikiem(?)

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 1048
Rejestracja: 24 kwietnia 2008, 21:04
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 41
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Re: Problem z rozrusznikiem(?)

Post » 02 sierpnia 2018, 10:49

Chodzi zapewne o sprzęgło jednokierunkowe które przenosi napęd z rozrusznika na silnik, jeśli się ono "slizga" nie przenosi pełnej mocy na silnik i w efekcie słabo nim kręci.

Awatar użytkownika
 
Posty: 508
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 1
Motocykl: SC57B
Rok produkcji: 2012
Samochód: 535D

Re: Problem z rozrusznikiem(?)

Post » 02 sierpnia 2018, 17:56

nieistotne raczej w twoim przypadku, jak rozrusznik chodzi dobrze po za motorem to i w motorze chodzi dobrze, po prostu ma duży opór. Kiedyś słyszałem o takiej sytuacji w 954, cholera wie co było przyczyną ale moto kręciło jak trzeba jak był podpięty akumulator samochodowy :P

 
Posty: 60
Rejestracja: 26 lipca 2011, 02:10
Lokalizacja: B-stok
Motocykl: CBR900RR
Rok produkcji: 0

Re: Problem z rozrusznikiem(?)

Post » 02 sierpnia 2018, 19:27

idę rozbierać silnik :D bo czuję że inaczej się nie uda, jak będę coś wiedział to napiszę tutaj dla potomnych :D

 
Posty: 1048
Rejestracja: 24 kwietnia 2008, 21:04
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 41
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Re: Problem z rozrusznikiem(?)

Post » 03 sierpnia 2018, 16:50

Patryk_ pisze:nieistotne raczej w twoim przypadku, jak rozrusznik chodzi dobrze po za motorem to i w motorze chodzi dobrze, po prostu ma duży opór. Kiedyś słyszałem o takiej sytuacji w 954, cholera wie co było przyczyną ale moto kręciło jak trzeba jak był podpięty akumulator samochodowy :P


Sprzęgło rozrusznika jest wewnątrz silnika, a nie w samym rozruszniku - więc jest to jak najbardziej prawdopodobne. Znajduje się ono po stronie sprzęgła, zazębia się z koszem sprzęgłowym. Należy zdjąć pokrywę sprzęgła i bedzie ono widoczne.

 
Posty: 60
Rejestracja: 26 lipca 2011, 02:10
Lokalizacja: B-stok
Motocykl: CBR900RR
Rok produkcji: 0

Re: Problem z rozrusznikiem(?)

Post » 10 sierpnia 2018, 00:05

nie uwierzycie bo i ja nie wierzę :D regulator napięcia robił jakieś zwarcie czy nie wiem co, aku działało normalnie, trzymało itp, ale z regulatorem było coś nie tak wymieniłem regulator i pali od strzała jak trzeba, mało silnika z ramy nie wyrwie :D

Awatar użytkownika
 
Posty: 508
Rejestracja: 30 lipca 2014, 09:17
Lokalizacja: Suwałki
Pochwały: 1
Motocykl: SC57B
Rok produkcji: 2012
Samochód: 535D

Re: Problem z rozrusznikiem(?)

Post » 10 sierpnia 2018, 17:56

no nieźle, widać tak obciążał że nie miał siły kręcić

Poprzednia

Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC57)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość