Dzisiaj jest 27 maja 2018, 15:45

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL[/url] cena dla forumowiczów 10zł info na PW[/color] | KOSZULKA HONDA FIREBLADE.PL MARQUEZ 93 - info PW

problem z exupem

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR1000RR SC59 2008-2016

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 4
Rejestracja: 15 maja 2018, 17:29
Motocykl: HONDA 1000RR FIREBLADE
Rok produkcji: 2011

problem z exupem

Post » 16 maja 2018, 17:39

Witam i prosze o pomoc. Kupiłem CBR z wydechem leo vince postanowiłem zakupic oryginalny wydech i zaczeło sie. Po zamontowaniu tłumika przeprowadzeniu linki do silniczka exup okazalo sie ze otwory na rolce sa przekrecone o 180 stopni czyli znajduja sie od strony kola. reczne przestawienie kolka silniczka nic nie daje poniewaz odpalajac moto silniczek wraca w punkt startu( otwory od strony kola). czy istnieje jakas procedura kalibracji pokazania innego punktu zero. W serwisie przez tel pracownik serwisu przyznal sie w prost ze "oni" nie maja pojecia i musze zostawic moto na diagnostyke i nie wie ile to zajmie. Zaliczylem szok. Sam pracuje w ASO i stwierdzenie klientowi ze serwis nie wie to relkama na calego. Prosze o pomoc. Dzieki. wybaczcie jesli temam sie powtorzyl ale nie znalazlem odpowiedzi

 
Posty: 4
Rejestracja: 15 maja 2018, 17:29
Motocykl: HONDA 1000RR FIREBLADE
Rok produkcji: 2011

Re: problem z exupem

Post » 16 maja 2018, 21:45

No i problem rozwiazany.

Awatar użytkownika
 
Posty: 111
Rejestracja: 18 stycznia 2016, 18:10
Motocykl: sc33
Rok produkcji: 1998
Samochód: Niebieski

Re: problem z exupem

Post » 16 maja 2018, 22:36

W jaki sposób? Pozdrawiam

Wysłane z mojego S60 przy użyciu Tapatalka

 
Posty: 4
Rejestracja: 15 maja 2018, 17:29
Motocykl: HONDA 1000RR FIREBLADE
Rok produkcji: 2011

Re: problem z exupem

Post » 17 maja 2018, 09:05

Przestawilem na wylaczonym zaplonie odlaczylem aku na 30min i wlaczajac zaplon przytrzymalem recznie. Moze procedura jest inna ale u mnie poki co podzialalo.


Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google Adsense [Bot] i 0 gości