witam
miałem krzywe tarcze, kupiłem nowe, z olka NG, pojeździłem, a starałem się delikatnie hamować
przy wyższych prędkościach było ok, ale im wolniej tym bardziej czuć szarpanie, odkręciłem zaciski, linijka i obie mają lekkie bicie, delikatnie ale jednak
ma ktoś pomysł co możne być nie tak, zakładam, że tarcze są proste, miał ktoś podobne problemy, szukam teraz wszystkich możliwych przyczyn, a może ktoś miał podobne problemy i problem był inny niż tarcze ???
Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Nowe tarcze mają bicie
-
modic
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Re: Nowe tarcze mają bicie
Odkręć wyczyść płaszczyzny przylegamia obruć względem felgi i dokręcaj powoli komtrolując czy się mie krzywią.
Paweł.
Paweł.
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
a zaciski sprawdziles? czy wszystkie tłoczki idealnie pracują równo wychodza? bo może jedne stoją a drugie pchają i tylko tarcze ci krzywią przez to, kolejna sprawa złozyles koło przednie tak jak instrukcja każe w odpowiedniej kolejnosci, pompowałes zawieszenie zeby lagi i zaciski sie ustawily prawidlowo? bo cos czuje że pogiąłes sobie kolejne tarcze
klocki są prawie nowe, więc trudno stwierdzić czy coś z nimi nie tak, zaciski wyglądają na sprawne, ale nie przyglądałem im się za bardzo
tarcze zmieniał mi mechanik, ale podejrzewam jeszcze, że może mam coś nie tak z felgą
o co chodzi z tym pompowaniem zawieszenia bo pierwsze słyszę ???
tarcze zmieniał mi mechanik, ale podejrzewam jeszcze, że może mam coś nie tak z felgą
o co chodzi z tym pompowaniem zawieszenia bo pierwsze słyszę ???
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
zajrzyj do serwisowki i zobacz jak prawidlowo przykręca się przednie koło do motocykla.