Witam wszystkich, chyba przyszła pora pochwalić się pracami przy odbudowie mojej 954 bardziej chyba poprawiania po majstrach którzy w przeszłości coś modzili próbowali nie udolnie naprawiać.... Hondzie kupiłem w maju zeszłego roku za 10600zł, wizualnie wyglądała ładnie (4+) przede wszystkim zdrowy piec po ok 12bar na baniakach i praktycznie pod nosem nie musiałem jeździć po Polsce... Zaraz po kupnie serwis wymiany płynów olei i tak do października stuknęło 7 tyś:)))) Zdecydowałem się zostawić ją na dłużej minimum jeszcze te 2-3sezony stąd decyzja na porozbieranie całości, wymiany tego co trzeba polakierowanie nawet najdrobniejszej części i składanie wszystkiego w całość... Co tu będę pisał, foty wyrażą więcej niż tysiąc słów:)))) PS-Wieczorkiem podeślę więcej fot
Załączniki
Ostatni wypad przed rozebraniem
Demontaż
Na tym etapie zaprzestałem, resztą czyli piecem zajmie się pan od bladych
O i to mi się podoba Powodzenia w renowacji, ja wyszedłem z podobnego założenia ale w troche mniejszej skali Oby wszystko szło gładko i bez komplikacji
Odświeżenie chłodnicy, oczywiście oryginalny znaczek został
Koła z nowym lakierem i naklejkami
Nowy oplocik
Tak wygląda 954 na obecna chwilę
Zakupy w Hondzie:))))
Nowy lakierek dekli bocznych
Zostajemy przy oryginale, zbiornik i owiewki boczne są bardzo ładne tylko polerka im wystarczy czacha błotnik i ogon wymagają spawania i nowego lakieru także nie będzie obciachu i okaleczania fury:))) Co do modów to póki co pójdzie xenon, oplocik, krótszy tłumik i szukam amora skrętu ale raczej z wyższej półki bo nawet chyba na forum widziałem na sprzedaż Chinole... Łatwo nie jest bo cały czas poprawiam po druciarzach i zawsze cos nowego wynajdęxD
Wszystko ładnie, pięknie ale dałem dupy na całej linii... Nie sprawdziłem linek od exupa a co się okazało od powietrza była przytarta i poszedł trybik w serwomotorze.... Dzwoniłem do ASO, samego trybiku nie idzie do kupić cały serwomotor 1700zł:/ Powiedzcie co teraz robić????
Niema:p A nie próbował nikt nadlewać tych trybików??? Jakiś inny patent??? Raz na tablicy widziałem na sprzedaż metalowy dorabiany trybik tylko na 100% nie jestem pewny czy to było to. Oglądam serwomotor z 1000RR, orientuje się ktoś czy to jest to samo??? Wzrokowo wygląda na to samo