Spalanie oleju w CBR 1000 RR SC59
- wysy85
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 1000 rr sc59 HRC
- Rok produkcji: 2009
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 0
SC59 poza tym olejem jest naprawdę rewelacyjny. Trzeba jednak przyznać, że dolewki są wk***. Pomimo, że teraz na półsyntetyku nie pożera mi tego oleju jakoś koszmarnie dużo, to jednak w trasę nad morze i powrót sypałem z 1l oleju przyklejonym do podnóżka pasażera.
W zimie będę kupował nowego sprzęta i już wiem, że będzie to żółte R1 '09.
- wysy85
- Motocykl: cbr 1000 rr sc59 HRC
- Rok produkcji: 2009
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Jak na razie tylko napinacz łańcuszka rozrządu dzwięczy ludziom na wolnych obr. Podobno na 2010 już to poprawili, czyli albo będą recalle, albo trzeba sobie samemu kupić i wymienić.wysy85 pisze:A tak przy okazji ta nowa erłana nie ma jakiś wad fabrycznych jak sc59?
Niektórzy mieli też problemy z lakierem, ale to w sz59 też się pojawiło. Te wodne lakiery to g... Sam widziałem, jak gościowi po umyciu w trakcie woskowania schodziła warstewka na szmatkę
Poza tym standardowa śpiewka w nowych moto, czyli wersja USA ma kilka koników mniej na kole. Problem w tym, że w Yamaszce elektronika jest o niebo do przodu w stosunku do sc59 i jak na razie nikt tego nie przywrócił na fabrycznym kompie. Można założyć kompa racingowego z Yamahy, ale od razu nie masz obsługi wentylatorów (da się zrobić na samochodowych czujnikach) i prędkościomierza. No o trzeba na niego wyskoczyć parę papierów.
EDIT: jest już komp racingowy z obsługą standardowego wyposażenia (bez czujnika stopki), tylko że taka przyjemność kosztuje prawie $700 po wysyłce swojego oryginalnego ECU, lub $750 bez...
-
fajera
Hi
Wracając do tematu brania oleju i mojej wymiany pierścieni w ASO. To na chwile obecną (tzn. już nie na obecną bo pada śnieg), ale po przejechaniu ok 700km po naprawie, stwierdzam z lekką dozą obawy, że mój Fajer przestał brać olej
Ale potwierdzę w 100% to na wiosnę, kiedy zrobię trochę więcej km i wymienię olej na świeży
Aha i mój koleżka kupił Fajera z USA (używka) i jemu nie bierze i nie brał oleju, zatem jak widać jest to sprawa "losowa" i nie ma reguły...
Pozdr,
Fajera
Wracając do tematu brania oleju i mojej wymiany pierścieni w ASO. To na chwile obecną (tzn. już nie na obecną bo pada śnieg), ale po przejechaniu ok 700km po naprawie, stwierdzam z lekką dozą obawy, że mój Fajer przestał brać olej
Ale potwierdzę w 100% to na wiosnę, kiedy zrobię trochę więcej km i wymienię olej na świeży
Aha i mój koleżka kupił Fajera z USA (używka) i jemu nie bierze i nie brał oleju, zatem jak widać jest to sprawa "losowa" i nie ma reguły...
Pozdr,
Fajera
-
diobol
- Motocykl: sc57
Zrobię mały off top i zapytam gdzie da się tak zarobić żeby z roku na rok zmieniać salonówki ?Mor pisze:SC59 poza tym olejem jest naprawdę rewelacyjny. Trzeba jednak przyznać, że dolewki są wk***. Pomimo, że teraz na półsyntetyku nie pożera mi tego oleju jakoś koszmarnie dużo, to jednak w trasę nad morze i powrót sypałem z 1l oleju przyklejonym do podnóżka pasażera.
- orzech
- Motocykl: cbr 929
- Rok produkcji: 2000
-
diobol
- Motocykl: sc57
Mor pisze:W pracydiobol pisze:gdzie da się tak zarobić żeby z roku na rok zmieniać salonówki
Bardzo mądre wypowiedzi... Twierdzicie że na np na kasie w supermarkecie też można tak zarobić? Bo to w końcu praca. Chciałem po prostu zapytać jaka branża: finanse, handel albo własna działalność bo właśnie szukam pracy po studiach i myślę jak się ukierunkować. Moglibyście być bardziej wyrozumiali.goOly19 pisze: zgadzam sie;)