Jakie macie przebiegi?
- fabiq
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 0
to chyba duzo nie jezdzisz, biorac pod uwage , motocykl jest 2001, przebieg 53 tys km, ty zrobiles nim 12 tys i to pewnie tak w 2 lata max
wychodzi na to ze ktos nim wogole nie jezdzil bo ty zrobiles w dwa lata 12 tys , a ktos zrobil w 8 lat 41 tys, to srednio daje 5000 km
ja prawie nie jezdzilem w zeszlym roku i zrobilem 6000 tys
wychodzi na to ze ktos nim wogole nie jezdzil bo ty zrobiles w dwa lata 12 tys , a ktos zrobil w 8 lat 41 tys, to srednio daje 5000 km
ja prawie nie jezdzilem w zeszlym roku i zrobilem 6000 tys
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
-
PS BXL
- Staly Bywalec

- Motocykl: sc33 98r. CZARNA
takie sa polskie realia, wiec dlatego zawsze twierdze ze lepiej jest kupic moto czy samochod za granica, np w belgii prawie nikt sie nie bawi w cofaniemisiopajur pisze:haha..dajecie sie nabrać
jak kupiłem swoją 3 lata temu we wrzesniu miała 22 tys -przy wymianie łozyska głowki ramy mechanik opowiedzial mi anegdote ,jak w lipcu cofał w tej 929 licznik z 45 tys na 20 tys
troche pobladłem
)koles robi korekty liczników w moto za 80-100zł)
ale moto oryginalny lak i stan igła to zapomnałem o sprawie teraz mam na liczniku 70 + tamte 23 tys km=93 tys km
zakładam sie z kazdym któremu jara sie alternator w 929, ze ma przebieg wiekszy niz 50 tys km
- OZI
- Motocykl: k8 1000 / F3 stunt
- Rok produkcji: 2000
Nie dawajcie się nabrać na książki serwisowe. Z zawodu jestem drukarzem i niestety stworzenie takiej dokumentacji jest bardzo proste. Bez problemu można zdobyć czyste książki serw , pieczątki wyrobić np. w znanej firmie Wagraf (wzory ściągnąć z neta), wypełniasz różnymi rodzajami długopisów, stosujesz różne odcienie tuszu, nawet tworzą hologramy itp. Dokumentację odpowiednio traktujesz tak aby wyglądała na starą i gotowe. Głównie handlarze są nabywcami takich dokumentacji. Nigdy się takim czymś nie zajmowałem i nikomu tu nie pomogę w tworzeniu takich rzeczy. Jak macie dokumentację to najpierw proponuje skontaktować się z serwisem celem potwierdzenia jej.
A co do tematu to tak jak dla większości, przebieg nie ma dla mnie znaczenia.
Pozdrawiam!
A co do tematu to tak jak dla większości, przebieg nie ma dla mnie znaczenia.
Pozdrawiam!
-
diobol
- Motocykl: sc57
ja mam naklupane 24tyś na moto z 2005r. Zrobiłem nim 10tyś w 2 lata. Jeżdżę dość rzadko, weekandowo, zazwyczaj w promieniu 200km. Nie wiem czy mój przebieg jest realny ale jeśli ktoś jeździł tak jak ja (a znam wiele osób co jeszcze mniej jeżdżą) to z pewnością taki przebieg na 5cio latka jest realny.
Dobrym wyznacznikiem przy młodych motocyklach jest naciąg napędu. Ja musiałem wymienić łańcuch po 22tyś licznikowego przebiegu. Jest to możliwe żeby łańcuch fabryczny się nierównomiernie rozciągnął po takim przebiegu? Naciąg jeszcze był ale w jednym miejscu był rozciągnięty a w drugim wisiał jak szmata.
Dobrym wyznacznikiem przy młodych motocyklach jest naciąg napędu. Ja musiałem wymienić łańcuch po 22tyś licznikowego przebiegu. Jest to możliwe żeby łańcuch fabryczny się nierównomiernie rozciągnął po takim przebiegu? Naciąg jeszcze był ale w jednym miejscu był rozciągnięty a w drugim wisiał jak szmata.
- daniello22
- Motocykl: ******