Aktualnie jestem zawalony robotą
Dziwne żężenie podczas przyspieszania
- banshee
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 900RR SC33
- Rok produkcji: 1997
- banshee
No, ale coś musiał powiedzieć, co chce naprawić i za ile?
Przecież nie powie: To będzie kosztowało Pana 500zł (a w rzeczywistości przykręci jedną śrubkę) - taki przykład.
Jest tutaj na forum kilka takich przypadków, więc jeżeli uda ci się wyciagnąć info od nich co to było, albo w jakim miejscu tkwił błąd to z chęcią się dowiemy.
Przecież nie powie: To będzie kosztowało Pana 500zł (a w rzeczywistości przykręci jedną śrubkę) - taki przykład.
Jest tutaj na forum kilka takich przypadków, więc jeżeli uda ci się wyciagnąć info od nich co to było, albo w jakim miejscu tkwił błąd to z chęcią się dowiemy.
-
wirus1
- Motocykl: FIREBLADE 900 RR SC33
- Rok produkcji: 1996
No i odebrałem. Chodzi śliczne żadnych stuków czy rzężenia, idealnie!!!
Martwi mnie jeszcze jedna rzecz. Po senchronizacji i regulacji na hamowni maxymalna moc jaką osiągnął moto to 116km i 87NM. Dlaczego tak słabo???
Seria ma 128km i 80Nm więc gdzie konie uciekły? Dodam że wywalili K&N bo bardzo słąbo się zbierał z dołu na K&N a góra była bez zmian i założyli oryginalny filtr hondy. Gość na hamowni powiedział że przy 12 letnim moto to normale że kilka koni uciekło (mnie jednak to niepokoi). A dleczego moment wyższy od serii? Dodam że mam małą przetercie na tumiku carbon tak 3-4cm czy to może powodować spadek moc? Przetarcie jest na początku tłumika i tam się wydobywają spaliny.
[ Dodano: Pią Lip 10, 2009 1:15 am ]
Gość z hamowni powiedział mi że moc na tylnym kole to nie jest ta sama moc co zmierzona na wale korbowym, producent podaje że seria ma 128KM ale mocy na wale korbowym, a moc na tylnym kole jest zawsze o ok 10% mniejsza czy to prawda?
[ Dodano: Pią Lip 10, 2009 1:15 am ]
Gość z hamowni powiedział mi że moc na tylnym kole to nie jest ta sama moc co zmierzona na wale korbowym, producent podaje że seria ma 128KM ale mocy na wale korbowym, a moc na tylnym kole jest zawsze o ok 10% mniejsza czy to prawda?
- banshee
Wczoraj przeglądałem serwisówkę i jedyne co mogłoby rzęzić wg moich przemyśleń to sprzęgiełko jednokierunkowe, które jest na osi wału i załącza się w czasie pracy rozrusznika.
Wirus to teraz będziesz dopiero zap*ierd*lał spokojny psychicznie
HAHAHA
A tak w żartach to ja bym się z nimi kłócił. Żebym komuś miał dać 400zł to musiałbym wiedzieć co zostało zrobione. Efekt efektem, ale mogła być wymiana częsci na nową lub jakaś regeneracja
Mało to się czyta o silikonie pod głowicą zamiast nowej uszczelki? 
Wirus to teraz będziesz dopiero zap*ierd*lał spokojny psychicznie
A tak w żartach to ja bym się z nimi kłócił. Żebym komuś miał dać 400zł to musiałbym wiedzieć co zostało zrobione. Efekt efektem, ale mogła być wymiana częsci na nową lub jakaś regeneracja