chiński amortyzator skrętu
-
Patryk_
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: .
- Rok produkcji: 2000
- maciekx
- Moderator

- Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
- Rok produkcji: 2005
Re: chiński amortyzator skrętu
no wlasnie patrze ze ma w ofercie jakies inne amorki wiec pewnie handluje chinszczyzną, napisalem do niego czy to oryginalny ale pewnie nic nie odpisze, ale swoją drogą wygląda idealnie ślicznie heheh jedynie co mi sie rzuca w oczy to nie z tej strony jest naklejka ohlins, no i ciekawe jak działa bo moze sie okazać jak z klamkami czy szybkami ze pasuje i działa całkiem dobrze heheh
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
No i jak co w dostaniesz do niego uszczelniacze itp i samemu zrobiszmaciekx pisze:no wlasnie patrze ze ma w ofercie jakies inne amorki wiec pewnie handluje chinszczyzną, napisalem do niego czy to oryginalny ale pewnie nic nie odpisze, ale swoją drogą wygląda idealnie ślicznie heheh jedynie co mi sie rzuca w oczy to nie z tej strony jest naklejka ohlins, no i ciekawe jak działa bo moze sie okazać jak z klamkami czy szybkami ze pasuje i działa całkiem dobrze heheh
Oddam nerkę za cbr :)
- arekmad18
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
Z ciekawości kupiłem rok temu amora "noname", żeby zobaczyć jak to działa. Tak jak myślałem regulacja niby 7-stopniowa, ale niestety mała różnica pomiędzy lekko, a ciężko. Rozebrałem w części pierwsze, aby zobaczyć co jest w środku, i przerobiłem tłoczek, który pracuje wewnątrz amora (zmniejszyłem otwór, którym przelewa się olej z 3mm do 2mm), zalałem olejem 20W i chodzi teraz lepiej od LSL kolegi
Za amora zapłaciłem 150zł, a mocowania sam dorobiłem. Ja jestem zadowolony.
- blazej_CBR929
- Motocykl: Honda cbr 929
na olx jest ten sam http://olx.pl/oferta/amortyzator-skretu ... 996e18ec83
tez bełchatów tylko inne nr tel, ale tez mnie to zainteresowało
tez bełchatów tylko inne nr tel, ale tez mnie to zainteresowało
-
łotwock
- Motocykl: cbr 600
- Kazik929
- Motocykl: pc25>sc57b>rj11>sc59>?
- Rok produkcji: 2012
-
kucin
łotwock Nie ma co się zrzucać.
Kupiłem w tamtym roku na próbę.. Wytrzymał jakieś 2miesiące srogich katorg- gumy, pałowanie i ucieczki koła w zakrętach... Regulacja działała. Teraz się "wylał" i nie czuć większego oporu przy kręceniu na max.
Wcześniej na max naprawdę baaardzo ciężko bylo skręcić kierownica.
A! I na stracie po 2 dniu testów przy opadaniu z gumy to pierwsze mocowanie na amorek [mniejsze] wyleciało z niego to "łożysko" kulowe.
Jedyny plus że zostaną mi teraz mocowania które mogą kiedyś być przydatne w zapasie
Kupiłem w tamtym roku na próbę.. Wytrzymał jakieś 2miesiące srogich katorg- gumy, pałowanie i ucieczki koła w zakrętach... Regulacja działała. Teraz się "wylał" i nie czuć większego oporu przy kręceniu na max.
Wcześniej na max naprawdę baaardzo ciężko bylo skręcić kierownica.
A! I na stracie po 2 dniu testów przy opadaniu z gumy to pierwsze mocowanie na amorek [mniejsze] wyleciało z niego to "łożysko" kulowe.
Jedyny plus że zostaną mi teraz mocowania które mogą kiedyś być przydatne w zapasie
-
łotwock
- Motocykl: cbr 600
U mnie podobnie. Tzn lozysko z tulejka wypadlo przy amorku (juz naprawilem), a reszta jak narazie dziala. Zobacze po jakim czasie sie wyleje 
- arturN
- Motocykl: CBR 954RR ''SE''
- Rok produkcji: 2002
Ja tylko chciałem dodać, że warto zainwestować w lepszy amor bo te chinole faktycznie krótko żyją. Nie mówię od razu o ohlinsie ale taki hyperpro (niekoniecznie progresywny) to już serio w ciul dobry amorek.