Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR1000RR SC57 2004-2007
Awatar użytkownika
Elyot
Motocykl: cbr 1000 rr Sp
Rok produkcji: 2015

Re: Oceniamy ogłoszenia z internetu - sc57

Post autor: Elyot »

po fotkach widzę że owiewki raczej chiny, koła powinny być jak pomarańczki :) jednym słowem koło oryginalnego repsola to może kiedyś i stał. Ale może ktoś miał taki kaprys na takie owiewki i oryginały ma w garażu, ale o to trzeba się zapytać. Wymiana sprzęgła przy tym przebiegu to już lekka przesada no chyba że ktoś się uczył na nim. Tyle co mogę powiedzieć z fotek. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Duch600
Motocykl: CBR 1000RR SC57A
Rok produkcji: 2004

Post autor: Duch600 »

A to nie przypadkiem jest ta sama o której pisałem wcześniej była na olx http://olx.pl/oferta/honda-cbr-1000rr-w ... 17cc54ffcb Wygląda identycznie. Tak jak mówi kolega przy repsolu to ona nie stała. Na bank po jakiejś przygodznie i zmienione owiewki na ala"repsol. Dlaczego o felgach zapomniano

PS. Myślę, że to na bank jest ta sama, nawet zaślepek śrub pod siedzeniem nie ma z tej samej strony, opony identyko z przodu michałek z tyłu chyba bridgestone, crashpady również. Raczej nie jest to zbieg okoliczności a i nagle młodsza zrobiłą się :)
Ostatnio zmieniony 16 marca 2015, 20:18 przez Duch600, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Ziutek
Motocykl: SC59
Rok produkcji: 2008
Samochód: E61 525d

Post autor: Ziutek »

To nie jest ori repsol, dokładnie tak kolega wyżej napisał. Jak bardzo Ci zależy mogę podjechać, mam ok. 50 km, ale jeżeli chodzi o mnie to bym odpuścił.

Adiz, jak jesteś zainteresowany pewną 1000RR Repsol to odezwij się do DOMEL'a. Naprawdę sprzęt jest wart zainteresowania, no i cena Cię mile zaskoczy.

Tapnięte z Note 3 przy użyciu palców :)
Yamaha R1 RN22 !
TomRR
Motocykl: SC50 / SC57B
Rok produkcji: 2007

Post autor: TomRR »

Adiz, jak jesteś zainteresowany pewną 1000RR Repsol to odezwij się do DOMEL'a. Naprawdę sprzęt jest wart zainteresowania, no i cena Cię mile zaskoczy.

A który rok? bo ja też jestem zainteresowany Repsolkiem
Umrzeć to nie sztuka, natomiast sztuką jest żyć,
TomRR

Ziutek pisze:To nie jest ori repsol, dokładnie tak kolega wyżej napisał. Jak bardzo Ci zależy mogę podjechać, mam ok. 50 km, ale jeżeli chodzi o mnie to bym odpuścił.

Ziutek a który rok? on ma tego Repsola
Awatar użytkownika
Ziutek

Tomek, a powiem Ci, że zapomniałem, ale Domela Repsol to SC57A, a z tego co widzę Ty szukasz SC57B.

Yamaha R1 RN22 !
TomRR

Awatar użytkownika
PatrykNSR
Motocykl: SC59 BLACK
Rok produkcji: 2014

Post autor: PatrykNSR »

Na szybko mogę Ci powiedzieć, że tarcze hamulcowe zarówno przód jak i tył są zmienione i nieoryginalne, co przy przebiegu 22 tysiące hihi: jest bardzo bardzo dziwne. Dla kaprysu nikt raczej tego nie wymienia, albo moto ma nalatane grubo ponad 50 tysi albo jest po przygodzie.
TomRR

Zauważyłem też brak setów pasażera. Lipa
Awatar użytkownika
Elyot
Motocykl: cbr 1000 rr Sp
Rok produkcji: 2015

Post autor: Elyot »

to fakt tarcze są po wymianie, ale obstawiam że ktoś się naczytał w necie że tarcze tuningowe są bardziej skuteczne, jak by moto było po strasznym strzale to by nie wymieniał z tyłu. Cała reszta motocykla wygląda naprawdę zacnie, ja bym nim zainteresował. Patryknsr jeżeli chodzi o przebiegi to nawet przy ponad 50tyś km tarcz nie trzeba wymieniać, jeżeli chodzi o przebiegi to temat "może" z tego rocznika motocykl, moim zdaniem to praktycznie każdy ma ponad 50 tyś. Ja mam od nowości z 2007r i mam 80tyś, a jak byś zobaczył to byś nie powiedział, szkoda że sami kupujący wymuszają od sprzedających kręcenie licznika w sumie to nie wiem po jaki uj. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Ziutek

Bo my jako naród lubimy być oszukiwani, baaa mało tego, sami się o to prosimy :)

Co do tarcz, zawsze można zadzwonić i zapytać, może nie trafimy na jakąś historyjkę, tylko konkretną odpowiedź. Gdybanie na forum to jedno, a rozmowa ze sprzedającym to drugie. Zawsze przed dodaniem linka do oceny, dzwoniłem, pytałem itp. Nic to nie kosztuję, a z samej rozmowy można dużo się dowiedzieć.

Yamaha R1 RN22 !
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR1000RR SC57)”