No właśnie nie wim o co chodzi bo obieg jest na pewno, pompą pracuje normalnie tylko na tym cholernym postoju czy na światłach łapie temperaturę i za cholerę wentylator nie może zbić temperatury.
Kupno nowej czy nawet używanej to nie mały wydatek więc wole pierw się poradzić.
A tak wogule to może ktoś ma na zbyciu dobrą chłodnicę.
[ Dodano: Pon Wrz 19, 2011 4:38 pm ]
Czy ktoś z użytkowników SC57B potrafi mi odpowiedzieć czy jego wentylator jest w stanie schłodzić płyn chłodzący do temperatury która pozwala wyłączyć wentylator??
Oczywiście podczas postoju.
temepratura
-
Murzyn
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1000rr
- Rok produkcji: 0
-
Kubcyś
- Motocykl: GSXR 1000
Siema!
Trochę odkopie temat ale nie widzę sensu w zakładaniu nowego.
Czy to normalne, że SC57b stojąc w niesamowitym korku potrafi dojść do 120*C kiedy na dworze jest +12 stopni? Oczywiście wiatrak hula, schładza go do jakoś niecałych 100 stopni i potem od nowa leci powolutku pod te 120 stopni. Podczas normalnej, miejskiej jazdy temperatura jest w okolicach 90*C. Sam wiatrak jak dobrze pamiętam, to załącza się w okolicy 106*C, na postoju potrafi mi się zagrzać do 111-112 stopni (oczywiście zaraz się schładza samo do poniżej 100)... Normalne to?
Wcześniej miałem 929, przy 104 włączał się wiatrak i nawet w upały po +30 stopni w mieście nie przekraczała 115. Zastanawiam się czy SC57 nie będzie mi się w takim razie gotować latając po mieście jak zrobi się trochę cieplej.
Czy to normalne, że SC57b stojąc w niesamowitym korku potrafi dojść do 120*C kiedy na dworze jest +12 stopni? Oczywiście wiatrak hula, schładza go do jakoś niecałych 100 stopni i potem od nowa leci powolutku pod te 120 stopni. Podczas normalnej, miejskiej jazdy temperatura jest w okolicach 90*C. Sam wiatrak jak dobrze pamiętam, to załącza się w okolicy 106*C, na postoju potrafi mi się zagrzać do 111-112 stopni (oczywiście zaraz się schładza samo do poniżej 100)... Normalne to?
Wcześniej miałem 929, przy 104 włączał się wiatrak i nawet w upały po +30 stopni w mieście nie przekraczała 115. Zastanawiam się czy SC57 nie będzie mi się w takim razie gotować latając po mieście jak zrobi się trochę cieplej.
-
Kubcyś
Czarny, wiatrak załącza się od jakiś 106 stopni, potem wzrasta na postoju do tych 111-112 stopni i spada w okolice chyba 98.
Do 120 zagrzała mi się raz po tym jak trafiłem na zajebisty korek i co chwila czerwone światło, tak, że nie było szans na przejechanie nawet 100m żeby przechłodzić sprzęta. Jak się tylko wydostałem spomiędzy puszek i przejechałem kawałek z normalną prędkością to temperatura się uspokoiła i spadła w okolice 90 stopni. Nie zdziwiłoby mnie to gdyby na dworze wtedy było +30 stopni... natomiast było to z miesiąc temu i temperatura pamiętam była w okolicy zaledwie +12...
Do 120 zagrzała mi się raz po tym jak trafiłem na zajebisty korek i co chwila czerwone światło, tak, że nie było szans na przejechanie nawet 100m żeby przechłodzić sprzęta. Jak się tylko wydostałem spomiędzy puszek i przejechałem kawałek z normalną prędkością to temperatura się uspokoiła i spadła w okolice 90 stopni. Nie zdziwiłoby mnie to gdyby na dworze wtedy było +30 stopni... natomiast było to z miesiąc temu i temperatura pamiętam była w okolicy zaledwie +12...
- Czarny
- Motocykl: CBR 929
- Rok produkcji: 2001
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
masz coś ewidentnie nie takKubcyś pisze:Siema!
moja 104 załącza się i ani deka nie idzie do góry schładza ją do 90 kilku stopni i wiatrak się wyłącza
normalna temperatura w jezdzie jest coś koło 85
nigdy mi tak sie nie nagrzał moto jak u Ciebie zrób z tym coś bo sobie narobił przegrzaniem pieca konkretnego bałaganu zobacz jak pompa a przede wszystkim płyn
Oddam nerkę za cbr :)
- Siwy_ryry
- Staly Bywalec

- Motocykl: zawsze HONDA !
No waśnie...wiertło pisze:Kubcyś pisze:Siema!
masz coś ewidentnie nie tak
moja 104 załącza się i ani deka nie idzie do góry schładza ją do 90 kilku stopni i wiatrak się wyłącza
normalna temperatura w jezdzie jest coś koło 85
nigdy mi tak sie nie nagrzał moto jak u Ciebie zrób z tym coś bo sobie narobił przegrzaniem pieca konkretnego bałaganu zobacz jak pompa a przede wszystkim płyn![]()
po to sie włącza wiatrak, żeby zbic temperaturę...
a nie, żeby jeszcze rosła i to tylko przy + 12 na dworze ....
a co będzie jak na dworze będzie + 25 ....
-
Kubcyś
Hmmm... Zaleje ją nowym płynem chłodniczym, bo w sumie nie wiadomo kiedy był wymieniany.
W 929 też miałem problem z temperaturą ale tam przyczyna była prosta - nie było masy na wiatraku i się nie włączał, a tutaj w RR wszystko działa jak powinno, a temperatury wysokie.
EDIT:
stashekcn, nie zmieniałem jeszcze płynu chłodniczego, w lutym kupiłem tą SC57 i dopiero teraz się zabieram za przygotowanie jej do sezonu
W 929 też miałem problem z temperaturą ale tam przyczyna była prosta - nie było masy na wiatraku i się nie włączał, a tutaj w RR wszystko działa jak powinno, a temperatury wysokie.
EDIT:
stashekcn, nie zmieniałem jeszcze płynu chłodniczego, w lutym kupiłem tą SC57 i dopiero teraz się zabieram za przygotowanie jej do sezonu
-
wiertło
- Staly Bywalec

- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
zawsze wymieniam na dzień dobry płyn chłodniczy hamulcowy i oleje to podstawaKubcyś pisze:Hmmm... Zaleje ją nowym płynem chłodniczym, bo w sumie nie wiadomo kiedy był wymieniany.
EDIT:
później jest spokojna rozczochrana że jest wszytko świeże
Oddam nerkę za cbr :)
-
Kubcyś
wiertło, ja też po zakupie robię "zestaw startowy". Olej i płyn hamulcowy mam już nowe. Został tylko płyn chłodniczy, strasznie nie lubię babrania się z tym, dlatego to zostawiam zawsze na koniec. No cóż, w tygodniu wymienię i przy okazji sprawdzę wszystkie łączenia i mam nadzieję, że będzie już gitarrrra na nowym płynie 
Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to walić śmiało, każda opina się przyda

Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie to walić śmiało, każda opina się przyda
- cbrstreet
- Staly Bywalec

- Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
- Rok produkcji: 99