Strasznie muli ( brak mocy ) do 3 tyś :/
-
P@ul
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl:
Ok, pooglądałem trochę filmików na YT i z tego co widzę to nikt z jakiś 2tyś jej nie spuszcza przy ruszaniu. Może mnie przewrażliwiło to, że przez za mocno napięty łańcuch szarpał przy ruszaniu z bardzo niewielkim dodaniem gazu i później za bardzo zacząłem na to zwracać uwagę. Ale ciekaw jestem bardzo czy inne mają tak samo, bo nikt na YT nie przeprowadził takiego testu. Jak komuś z was się nudzi to spróbujcie rozkulać ją tak żeby się tylko toczyła na 1wszym biegu (1,2 tyś obr/min), a później pełny gaz, czy będzie efekt taki, jakby przez chwilę brakło paliwa. Jak to ktoś może jeszcze nagrać to byłby wypas 
- LENAR
- Motocykl: 1000RR Repsol
- Rok produkcji: 2005
Powiem Ci tylko tyle, że masz strasznie głupi styl jazdy, nie spotkałem się z takim...
Oczekujesz od tego silnika, żeby zachowywał się jak silnik elektryczny albo diesel, czyli żeby rwał od samego początku. A tymczasem masz silnik benzynowy i to jeszcze wysokoobrotowy, więc do produkowania mocy i momentu są potrzebne OBROTY. A 1,5 czy 2 tys to nie są obroty, dając przy nich pełną łychę tylko męczysz silnik.
Oczekujesz od tego silnika, żeby zachowywał się jak silnik elektryczny albo diesel, czyli żeby rwał od samego początku. A tymczasem masz silnik benzynowy i to jeszcze wysokoobrotowy, więc do produkowania mocy i momentu są potrzebne OBROTY. A 1,5 czy 2 tys to nie są obroty, dając przy nich pełną łychę tylko męczysz silnik.
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
Procedura startu dla sporta
1. 5000rpm
2. hampel na max i popuszczamy sprzęgło aż napniemy łańcuchu i wybierzemy luz na tylnym zawieszeniu (powinno odczuwalnie podnieść tył do góry)
3. na półsprzęgle odpuszczamy dynamicznie hamulec (wystrzeliwuje nas do przodu)
4. odpuszczamy progresywnie ale i dynamicznie sprzęgło
(rpm z pkt. 1 zależne od wytrenowania i założonego zestawu napędowego)
procedura nie przewiduje obrotów poniżej 3000rpm

1. 5000rpm
2. hampel na max i popuszczamy sprzęgło aż napniemy łańcuchu i wybierzemy luz na tylnym zawieszeniu (powinno odczuwalnie podnieść tył do góry)
3. na półsprzęgle odpuszczamy dynamicznie hamulec (wystrzeliwuje nas do przodu)
4. odpuszczamy progresywnie ale i dynamicznie sprzęgło
(rpm z pkt. 1 zależne od wytrenowania i założonego zestawu napędowego)
procedura nie przewiduje obrotów poniżej 3000rpm