Postawiono nową wersję forum i stronę na nowym serwerze, proszę testowac i zgłaszać problemy 
viewtopic.php?p=143542#p143542
viewtopic.php?p=143542#p143542
Ile pali CBR 929 SC44 paliwa ?
-
wiertło
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
- Rok produkcji: 2005
- Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)
-
xxxCBR_929xxx
- Motocykl:
wiertło, myslalem ze kazdy mnie wysmieje xd
Ale najlepsze jest to ze ja to moto kupilem na początku sezonu i nic przy nim nie robilem(zawory już dość mocno slychac) , w dodatku zalozony jest jakic chu...wy wydech przelotowy, tzn jakis malo znany... i jeszcze ostatnio zalozylem filtr K&N.
Żeby spalic ponad 8 litrów to musial bym chyba używac tylko 1,2 i 3 pod czerwone pole
Ale najlepsze jest to ze ja to moto kupilem na początku sezonu i nic przy nim nie robilem(zawory już dość mocno slychac) , w dodatku zalozony jest jakic chu...wy wydech przelotowy, tzn jakis malo znany... i jeszcze ostatnio zalozylem filtr K&N.
Żeby spalic ponad 8 litrów to musial bym chyba używac tylko 1,2 i 3 pod czerwone pole
-
xxxCBR_929xxx
- Motocykl:
Jak jeżdze normalnie to zmieniam biegi przy 5-6 obr/min. Jak wjade do miasta to zależy albo praktycznie do odciny(wtedy zwykle na kolo) albo normalnie. Rzadko jeżdże te 200km/h, jakoś mnie to tak nie cieszy...
Ale nie wyobrazalem sobie jak sie przesiadalem z Bandita 600n 98r ktory palil mi przy mojej jezdzie 6-7 litrów ze Cbr bede mial praktycznie takie samo spalanie
W trasie najmniej spalil mi 4,3 l/100
Ale nie wyobrazalem sobie jak sie przesiadalem z Bandita 600n 98r ktory palil mi przy mojej jezdzie 6-7 litrów ze Cbr bede mial praktycznie takie samo spalanie
W trasie najmniej spalil mi 4,3 l/100- MaciekM
- Motocykl: 954 RR
- Rok produkcji: 2003
Albo 929 jest oszczędniejsza niż 954 albo ja nie umiem jeździć ( fakt że wszystko co mam pali mi dużo) ja normalnie jeżdżąc mam 9-10 l/100km (niezależnie czy jeżdżę spokojniej czy ostrzej) ostatnio udało mi się spalić 6.5 w trasie ale tylko i wyłącznie dlatego że jechałem z dziewczyną na gs500. normalnie w trasie pali mi tyle samo co w mieście ( czasem minimalnie mniej 8.5 to minimum) dodam że w moto zrobione wszystkie regulacje ( już 2 krotnie u czikena) z silnikiem wszystko ok i od 20 tys cały czas jest tak samo.
CENZURA dużo Wam pala te moto- rozumiem przy ostrym pałowaniu to i 15 sie zdazy, ale jakas spokojna traska z innymi moto w grupie 140km/h max to mi pali ok 5,5/ 6 litra, dla ciekawostki miałem wczesniej TL1000r to paliła mi mniej przy spokojnej trasie niz CBR
a sc 44 przebieg 52 tys; wersja na NIemcy z lambdą .....(nie wiem czy to ma znaczenie bo chyba nie wszystkie miały lambde???...) K@N i BOS (krótki przelot)
a sc 44 przebieg 52 tys; wersja na NIemcy z lambdą .....(nie wiem czy to ma znaczenie bo chyba nie wszystkie miały lambde???...) K@N i BOS (krótki przelot)
-
xxxCBR_929xxx
- Motocykl:
Wtryskiwaczy się nie reguluje. Regulację robisz takich dodatkowych tłoczków/przepustnic (nie wiem jak się to nazywa profesjonalnie
). Odpowiadają one za podawanie powietrza na jałowych obrotach jak przepustnice są zamknięte. Są one też otwierane przez termostat od ssania. Regulujesz tak jak przepustnice w zwykłych gaźnikach. Służą do tego takie małe nakręteczki na kluczyk 7. Co do regulacji to przy każdy większym serwisie z zaworami. Jak nie wiesz kiedy było robione to robisz kompletny duży serwis jak po każdym zakupie moto.
). Odpowiadają one za podawanie powietrza na jałowych obrotach jak przepustnice są zamknięte. Są one też otwierane przez termostat od ssania. Regulujesz tak jak przepustnice w zwykłych gaźnikach. Służą do tego takie małe nakręteczki na kluczyk 7. Co do regulacji to przy każdy większym serwisie z zaworami. Jak nie wiesz kiedy było robione to robisz kompletny duży serwis jak po każdym zakupie moto.Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

gdyż oszczędnie się nie przemieszczam , ale i pojazd nie do tego
| jak nie to nie rozumię