Opony do 900rr jak dobrać?

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR900RR SC33 1996-1999
Olsz4k
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Blady sc28
Rok produkcji: 1994

Oponki doradzcie,pomożcie

Post autor: Olsz4k »

Panowie z własnego doświadczenia powiedzcie mi w jakie oponki zainwestować.. czytałem o tym trochu ale każdy pisze co innego na tym forum nie moglem znaleźć tego tematu.
Zawsze bylem zdania ze nie ważna guma jaka mam na bladym zawsze jechał ale do czasu małego szlifu. Napisze do jakich tras może potrzebuje oponę: często bladym robię jakieś dłuższe kursy czy to w słoneczko czy w deszczyk i wiadomo żeby trochę kleiły myślałem nad pirelkami diablo lub michelinkami ale dużej wiedzy nie posiadam na ten temat proszę o pomoc.
Pozdrawiam!
strzala185
Motocykl: sc33
Rok produkcji: 1999

Post autor: strzala185 »

Poleciłbym Metleler Sportec M3, wcześniej śmigałem na Pirelli, ale z M3 jestem bardziej zadowolony, nie miałem na nich jeszcze ani jednego ślizga, a na Pirelli miałem dwa w tamtym sezonie, być może kwestia zużycia opon, bo to było pod koniec sezonu jak już gumy nie były za świeże, ale mimo wszystko na tych czuję się pewniej, chociaż nie miałem jeszcze okazji sprawdzić ile zniosą na torze.
joOkeeR
Rok produkcji: 1998

Post autor: joOkeeR »

zdecydowałem się właśnie na Metzelera M3, leżą od 2-3 tygodni i czekają na założenie, jak trochę na nich pojeżdżę to wyrażę swoją opinię, ale zdecydowałem się na nie ponieważ mają optymalny stosunek ceny do jakości... tak przynajmniej mi się wydaję
Adas
Motocykl: Fireblade SC28
Rok produkcji: 1994

Post autor: Adas »

Sava jest najtańszą z opon nowych do sc28, lecz stanowczo nie polecam ponieważ ma niski współczynnik prędkości.
Wiem co jest szykiem, jeżdżę klasykiem.
indu
Motocykl: CyByRy 900 RyRy
Rok produkcji: 0

Post autor: indu »

Dzięki za odpowiedź, wezme continentala conti force.

Mam jeszcze pytanie napędu . Czy napęd z sc33 będzie pasował do sc28.
Zastanawiam sie nad tym zestawem :
http://allegro.pl/zestaw-napedowy-honda ... 91962.html
swiety
Motocykl: honda
Rok produkcji: 1997

opony

Post autor: swiety »

czesc wszystkim mam dylemat continental road attack czy dunlop sport max d220 st z gory dziekuje
strzala185

Post autor: strzala185 »

joOkeeR pisze:zdecydowałem się właśnie na Metzelera M3, leżą od 2-3 tygodni i czekają na założenie, jak trochę na nich pojeżdżę to wyrażę swoją opinię, ale zdecydowałem się na nie ponieważ mają optymalny stosunek ceny do jakości... tak przynajmniej mi się wydaję
Też tak uważam i jestem z nich bardzo zadowolony.
robekef
Motocykl: 900RR
Rok produkcji: 0

Post autor: robekef »

masz w opisie aukcji że pasuje do Twojego egzemplarza
starter03
Motocykl: Honda CBR 900 RR Fireblade

Post autor: starter03 »

Aby nie zakładać osobnego tematu napisze tutaj, Mam dylemat Z oponkami Metzeler ponieważ chciałem zakupić komplet METZELER SPORTEC M5 INTERACT ale nie ma przodu na felge 16 cali :/ I zastanawiam się nad zakupem tył M5 (podobno dłuzej wytrzymuja od m3) a przód M3, Jakby się to zachowywało na drodze? Da rade czy lepiej sobie darować takie kombinacje ?

Pozdrawiam
RR
adi
Motocykl:

Post autor: adi »

Siema. Panowie doradźcie. Mam zamiar kupić nowe gumy do mojego baladego i zastanawiam się miedzy Metzelety M3 czy moze jednak Continetale ? zaznacze że nie jeżdżę w deszcz. Natomiast na kolano i tor jak najbardziej. Zależy mi na dobrej przyczepności .
Awatar użytkownika
Marenio
Motocykl: SC28 NH1F
Rok produkcji: 1992

Post autor: Marenio »

Ja kupuje na sezon Sportec M3, to jedne najkorzystniejszych gum w tym przedziale cenowym, wytrzymują długie przebiegi i dostępna jest przednia 130/70/16, co w innych modelach stanowi duży problem z dostępnością.
pit.tg
Motocykl:

Post autor: pit.tg »

Zdecydowałem się na tył.METZELER SPORTEC M-3 nowa 2010 rok cena 430 zł ,2012 rok + 100zł więcej co wybrać?. Na przodzie mam PIRELLI DIABLO opona w dobrym stanie DOT 3005 ,2005 rok więc star.Jak to się ma do przyczepności czy spełnia jeszcze jakieś normy ? .Czy lepiej taki komplet http://allegro.pl/metzeler-sportec-m3-1 ... 60193.html. pisze bo wiadomo chodzi o kase.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne (CBR900RR SC33)”