Przywitaj się tutaj!

Jeśli chcesz coś napisać nie koniecznie związanego z motocyklami napisz to tutaj !
Awatar użytkownika
SamOgon
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda CBR1000RR
Rok produkcji: 2007

Post autor: SamOgon »

beti pisze:witam kolege :)
to prawda, bardzo wielu z nas jeździ bez prawka na A albo robi je dopiero po kilku sezonach :wink: i chyba tylko takie masz wyjście jeśli chcesz śmigać na swoim fajerku bo z tego co wiem jak już zabierają to całość a nie tylko "zawinione" kategorie, poprostu przepada całe prawko nawet gdybyś miał tam wbity cały alfabet
Witam.
Nie do końca tak jest z prawem jazdy jak piszesz. Rzeczywiście jest taka praktyka, że z reguły Sąd tnie po wszystkich kategoriach ale... wcale nie musi tego robić;
W kodeksie karnym stoi:

Art. 42.
§ 1. ....
§ 2. Sąd orzeka zakaz prowadzenia wszelkich pojazdów mechanicznych albo pojazdów mechanicznych określonego rodzaju, jeżeli sprawca w czasie popełnienia przestępstwa wymienionego w § 1 był w stanie nietrzeźwości, pod wpływem środka odurzającego lub zbiegł z miejsca zdarzenia określonego w art. 173, 174 lub 177.

W pewnych warunkach Sąd skłania do pozostawiania wybranej kategorii ze względu na cechy osobiste sprawcy. Tu mam trochę pola do popisu.

Ponadto. Piszesz, że masa ludzi lata bez kwitów. OK. Ale w razie wpadki grozi im tylko mandat. W przypadku gdy w stosunku do delikwenta takiego jak ja Sąd orzeknie zakaz to trafienie potem osobnika oznacza złapanie go na kolejnym przestępstwie - złamaniu zakazu sądowego. To jest kolejny wyrok do odsiadki w zawiasach i grzywna....
Awatar użytkownika
krolik
Moderator
Moderator
Motocykl: SC44 01r. i ZX6R 02r. (stunt maszyna)
Rok produkcji: 2001

Post autor: krolik »

fajery sie nie psuja. Psuja je użytkownicy swoja nieumiejetnoscia użytkowania...... :mrgreen: hehehe. No i siemanko. Kupuj szybko sprzeta :lol:
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 0

Post autor: fabiq »

matijaz, siema , kupuj bladego lepszego motocykla nie ma :)
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: SC57a
Rok produkcji: 2004

Post autor: blazej33 »

Moim zdaniem, jak by ciebie trafili na moto a utrzymywał byś jako jedyny żywiciel rodziny puszką na kat C, to mogli by ci to C zostawić. A w twoim przypadku, po kiego mają ci A zostawić ? dla twojej frajdy z latania ?!
Awatar użytkownika
SamOgon

Błażej, ja nigdzie nie wyrażam żadnej pewności, że A mi zostawią.
Po prostu nigdy nie byłem karany, zatrzymany byłem w takich okolicznościach (nie byłem w momencie zatrzymania uczestnikiem ruchu, wiadomo jednak, że wcześniej jechałem), że prokuratura nie jest w stanie udowodnić konkretnej cyfry (stężenia).
Mój zawód wymaga bewzględnie mobilności. Jeżeli temu będzie towarzyszyła odpowiednia postawa przed Sądem są pewne szanse na obronę "A". Niewielkie ale są.
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec

Być może, z mojej strony to również przypuszczenia.
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec

siemka
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte :)
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec

siemka
LOLO
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR

Post autor: LOLO »

Witanko!!! Strzału w 10-ke przy zakupie!!!! A swoją drogą czekam na powitanie od CZIKENA coś czuje , że będzie litania jak po wywiadówce!! : :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
Awatar użytkownika
SamOgon

fabiq pisze:prawidlowo, masz fart, tym razem nie jestes morderca...
Wyluzuj chłopie. Gdyby tak każdy ulegał wichrom politpoprawności i propagandy medialnej to prawo jazdy właściwie należałobyby zabrać połowie użytkowników dróg, w tym wszystkim powyżej 50-tego roku życia. Nie wspomnę o tym, że wszystkich mężczyzn należałoby - zgodnie z linią politpoprawności - zamknąć i wykastrować jako potencjalnych pedofili. Więcej samodzielności w postrzeganiu realiów życzę. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
blazej33
Staly Bywalec
Staly Bywalec

Nie jestem święty, ale na temat jazdy "na gazie" mam jednoznaczne i wyrobione zdanie. Ci co zdejmują puszką ludzi z ulicy też zapewne mówią "luzik" - do czasu ...
Awatar użytkownika
fabiq
Staly Bywalec
Staly Bywalec

SamOgon, klocic sie z toba nie bede, zdarzylo ci sie .. oby ostatni raz, moj kolega zginal na motocyklu przez jakiegos pijaczyne w puszce ( http://www.wheelieholix.pl/moto/zloty.php ) ale przeciez to tylko takie
SamOgon pisze:wichrom politpoprawności i propagandy medialnej
ODPOWIEDZ

Wróć do „Off-Topic”