wgniotka na ramie
-
Robson
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: HONDA CBR 900RR
- Rok produkcji: 0
wgniotka na ramie
Witam, mam małą wgniotkę na ramie od R1. Moje pytanie wiąże się z tym, czy da radę to jakoś wyciągnąć/wyprostować? Czy jest ktoś w okolicy Warszawy co mógłby to zrobić i jakie mogą być koszty takiej usługi?
-
Robson
- Motocykl: HONDA CBR 900RR
- Rok produkcji: 0
Tak pytam, bo ostatnio gdzieś czytałem, że takich ram się nie spawa, że są odpowiednio hartowane i po nagrzaniu tracą swoje właściwości. Dlatego wole zapytać.
A co do piaskowania "blazej33" to jest to konieczne przed malowaniem? Czy chodzi o zdarcie starego lakieru? I jak wogóle się maluje takie ramy, proszkowo, czy można u zwykłego lakiernika samochodowego?
A co do piaskowania "blazej33" to jest to konieczne przed malowaniem? Czy chodzi o zdarcie starego lakieru? I jak wogóle się maluje takie ramy, proszkowo, czy można u zwykłego lakiernika samochodowego?
- blazej33
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC57a
- Rok produkcji: 2004
Spawacz będzie wiedział jak oczyścić miejsce spawania ale to żadna filozofia tylko dokładność potrzebna, żeby syfu nie wciągnął. Co do malowania proszkowego, to nie każdą ramę można tak malować ze względu na temperatury wygrzewania. Co do piaskowania, to wiadomo, że to najlepsza metoda oczyszczania potem spawanie i malowanie. Funkiel nówka wychodzi, tylko roboty sporo - zwalanie silnika i osprzętu