Feniks 2 - kolejny projekt

Miejsce przeznaczone do ogólnych rozmów na temat motocykli Honda ;)
Awatar użytkownika
Puciaty
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda cbr 929 rr
Rok produkcji: 2000

Post autor: Puciaty »

Witam kolego :)

z tego co zauważylem to prace ida w przyspieszonym tempie :)

koła ktore zrobileś, to poprpstu bajka, swietnie sie prezentuja tą tarczą:)

napewno efekt koncowy bedzie zacny...

czekam na nastepne foto :)

powodzenia
Pale Gume, a nie dusze
gajdar
Motocykl: feniks2 - VFRstreet
Rok produkcji: 1993

Post autor: gajdar »

walek809 półki malowane w całości.Nie ma problemów z włożeniem lag.Górna wogóle nie sprawiala problemów,a z dolna chwilkę powalczyłem wiertarką z walcem sciernym i już.
W porównaniu z 929 w 954 jest wysoka nakrętka na łożysku główki(przynajmniej taką dostałem)i półka górna jest ciut wyżej, i tak sie czaję ,ale jak mnie to dostatecznie wpieni to wymienie na tą z 929
Teraz kombinuję jakieś clip on-y do których będę mógł zapiąć połówki zwykłej kierownicy(chce wysoko) ,bo raczej na takiego fuksa jakiego miałem z spieglerem do 929 to nie ma co liczyć,a na nówkę tysiąca nie wydam
Awatar użytkownika
walek809
Motocykl: streetfighter
Rok produkcji: 0

Post autor: walek809 »

wewir
Motocykl: --------------

Post autor: wewir »

koła które zrobiłeś,są super extra sie prezentują :D tą tarczą:)
gajdar

walek809, ta manufaktura do mnie nie przemawia,no chyba że nałożyć tę na oryginalną .Niech mie ktoś uswiadomi o co tam chodzi.
BTW czy rozstawy lag są w 1000rr te same co 954 ? ,bo jest na all.. coś takiego i może by podpasiło ,średnice lag te same tylko ten rozstaw :/
półka
Awatar użytkownika
walek809

miałem ci pisać o tej półce ale to do 1000rr to pewnie ci nie spasi . musiał bys się dowiedziec o wymiar między otworami na lagi i wymiar między otworem na główkę ramy ale ciężko będzie tak spasować . koleś wystawia ją jakiś czas na poczatku było 450 :)
zapytać o wymiary możesz . na stuntpoland koleś robi clipy poszukaj tam może ci spasi coś

http://www.stuntpoland.eu/threads/12476 ... a-typu-ABM

to już wygląda przyzwoicie

aha jak bys był zainteresowany to koleś miał kiedyś nakładkę LSL z wieżyczkami wygladało to lepiej niż te żeźbione z pierwszego linka ale cene też miał coś koło chybaaaa 250 zeta musiał bym dzwonić i pytać , to coś się nakłada na oryginalną półkę przykręca chyba 4 śrubami i dość fajnie to wygląda

[ Dodano: Wto Lis 29, 2011 6:52 am ]
to było coś tego typu http://www.google.pl/imgres?q=nak%C5%82 ... 46&bih=640
Awatar użytkownika
pit
Motocykl: sc57a
Rok produkcji: 2005

Post autor: pit »

walek809 pisze: aha jak bys był zainteresowany to koleś miał kiedyś nakładkę LSL z wieżyczkami wygladało to lepiej niż te żeźbione z pierwszego linka ale cene też miał coś koło chybaaaa 250 zeta musiał bym dzwonić i pytać , to coś się nakłada na oryginalną półkę przykręca chyba 4 śrubami i dość fajnie to wygląda
Strasznie skrzypią te nakładki LSL przy ruszaniu kierownicą.
Moto Psycho
gajdar

W międzyczasie moje łapy znalazły na warsztacie tylny amorek.Brud na spręzynie okazł się niestety brakiem lakieru i lekkimi wżerami.Niestety mój samochodwy ściągacz do sprężyn okazał sie wysoce nie przydatny i musiałem renowacje przeprowadzić bez rozbierania amorka.Przydał się natomiast lakier do zacisków Motipa
a tu już po

Obrazek

i amorek ( i nie tylko on ) już na swoim miejscu - trzy fotki :diabel2:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a przy okazji dla potomnych...
Niby felga 5,5 cala ma firmowo oponkę 180 a na max można założyć 190 jak ja zrobiłem,ale...190 jest do tego wahacza na styk.Oznacza to że opona pracuje ok 1-2mm od wahacza.Jeśli natomiast byłaby oponka z lekkim biciem gumy to już będzie obcierać.Tak że 180-ka okazuję się najlepszym wyborem do wahacza VFR rc36
Gregory
Motocykl: Była Honda :)
Rok produkcji: 1999

Post autor: Gregory »

Widzę że prace posuwają się do przodu i oby tak dalej :) , ładnie się prezentuje czarna rama i wahacz :D
Awatar użytkownika
walek809

ładnie to wygląda kolorek fajny , ja zamierzam wrzucić gumę 240/40 :) zobaczymy co z tego wyjdzie .
jak z ceną malowania zmieniła się bo ja mam dostęp tylko w mat a felga bedzie połysk więc bym zmienił na taki jak ty masz bo naprawdę fajnie to wyszło u Cibie :one:
gajdar

walek809, no własnie dokładnie popytaj i poczytaj czy te 240 dadzą radę na wahaczu z RC36II bo tak jak napisałem w RC36I jest już 190 na styk i boję się jeszcze żeby z łancuchem nie było jaj :/ Bo co z tego że dasz dystans i odsuniesz oponę jak stracisz oś motocykla.No chyba żę te tulejki mocujace wahacz do sc33 pozwalają na ten ruch,ale z kolei wtedy mocowanie amorka się przesunie
Arno mógłby coś dorzucić do tematu ,jak u niego z tą 200-tką
Awatar użytkownika
walek809

właśnei tego się boję że może się nie dać wyśrodkować koła niby znalazłem kolesia co założył 240/40/18 cali ale nie opisuje jak i co . Przy okazji szukam felgi 18 najlepiej 4x100 ale może być inny rozstaw byle najtaniej bo tylko do przymiarki mi potrzebna
ODPOWIEDZ

Wróć do „Ogólne Dyskusje”