Marek760i pisze:ale ,ze jak na ssaniu, sc59 nie ma ssania jak gaznikowce, poprostu sie odpala czeka az sie rozgrzeje i powoli rusza
MaciekM pisze:a po co czekacie az moto sie nagrzeje??? ja nie dokońca tego rozumiem bo wg mnie lepiej odpalić i jechać delikatnie ( aż się zagrzeje) przecież silnik chodząc na wolnyh obrotach potrzebuje więcej czasu żeby sie nagrzać a co to oznacza że dłużej chodzi nie dogrzany. i rozgrzewa się nie równo? i czemu w puszkach nikt nie rozgrzewa silnika stojąc a tu robi tak wiele ludzi? czekam na konkretną odpowiedz
wiertło pisze:wtrysk ma automatyczne ssanie chodz chyba nie wszystkie modele bo widziałem wtrysk z recznym ssaniem tylko nie pamiętam co to był za model moto
Tytus pisze:MaciekM pisze:a po co czekacie az moto sie nagrzeje??? ja nie dokońca tego rozumiem bo wg mnie lepiej odpalić i jechać delikatnie ( aż się zagrzeje) przecież silnik chodząc na wolnyh obrotach potrzebuje więcej czasu żeby sie nagrzać a co to oznacza że dłużej chodzi nie dogrzany. i rozgrzewa się nie równo? i czemu w puszkach nikt nie rozgrzewa silnika stojąc a tu robi tak wiele ludzi? czekam na konkretną odpowiedz
wg mnie to lepiej poczekac az sie nagrzeje sam (ja zawsze czekam do ok 80 stopni - zanim , zaloze wszystko to akurat jest taka temp) Mysle ze obciezanie silnika motocykowego wysokoobrotowego od razu na zimnym to blad
maciekx pisze:wciskają ze wolniej sie rozgrzewa niż podczas jazdy a tak naprawdę to nagonka ekologów
Bo ma najmniejszy akumulator w swojej klasie i taki maly amperaz daje o sobie znac przy kreceniu... cos za cos, maly aku = mala waga = slaby rozruchsbstg pisze:no wymiana aku też nie zmienia faktu anemicznego odpalania. Ten typ tak ma.
Wróć do Ogólne (CBR1000RR SC59)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości