Mam w swoim bladym yoshimure RS-3 i jest jak dla mnie troche za cicha.Jaki wydech polecacie (głośny
Wydech
-
burnfeel
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 929 RR>>ZX10R>GSXR1000 K6
- Rok produkcji: 0
Wydech
Witam
Mam w swoim bladym yoshimure RS-3 i jest jak dla mnie troche za cicha.Jaki wydech polecacie (głośny
) ??
-
Jacek
- Motocykl: CBR 929
hmmm............. jak dla mnie to Fire Blade nie ma predyspozycji do pieknych brzmien . W swojej 929 probowalem kilku tlumikow i z zadnego tak naprawde nie bylem zadowolony . Piekne brzmienie zarezerwowalo sobie Suzuki i taka jest wg mnie prawda . Z Kawy mozna tez cos wycisnac ale z Fire Bladea niestety nie . Ale moze Ktos ma inne tzn lepsze doswiadczenia .
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
---
Pozdrawiam
Jacek FireBlade '01
Jacek
- Tylik
- Motocykl: Bmw S1000 RR
- Rok produkcji: 2010
Sc33 jest już takim moto że nie jest sam w sobie cholernie głośny jak wszystkie Suzi i Kawy co sam przyznam Jackowi - sam także to zauważyłem przy przesiadce na naszego "lytra" ale już późniejsze ewolucje Bladego np. 954 i 1000 rr nie są już znowu tak ciche z tego co wiem jak nasz skromny Sc33
(wszystko zależy także od długości końcówki wydechu)
Sam mam pełnego Akrapovic'a u siebie i nie jest to ryk bardzo potężny pomimo ukrytej tabliczki "Not For Road Use" oraz strzelanie ogniem przy odcinie i schodzeniu z obr.
.. jak komuś za cicho polecam chociaż jedną jazde na samym kolektorze (bez końcówki-wydechu) efekt jest zajebisty :twisted:
Tylko trzeba uważać! - bo po paru przejazdach po mieście sąsiedzi cię chyba zapie*** jak wrócisz pod dom
Sam mam pełnego Akrapovic'a u siebie i nie jest to ryk bardzo potężny pomimo ukrytej tabliczki "Not For Road Use" oraz strzelanie ogniem przy odcinie i schodzeniu z obr.
.. jak komuś za cicho polecam chociaż jedną jazde na samym kolektorze (bez końcówki-wydechu) efekt jest zajebisty :twisted:
Tylko trzeba uważać! - bo po paru przejazdach po mieście sąsiedzi cię chyba zapie*** jak wrócisz pod dom
Witam mam odmienne zdanie sc33 moze miec piekne glosne lub basowe brzmienie,robilem juz sobie wydechy i byly glosne.Nawet moi koledzy,ktorzy mieli org.koncowki zazdroscili mi glosu.Jeden mial pelna Yosihmure i i tak ze zazdroscil.Niedlugo tam gdzie pracuje zaczniemy robic wydechy z aluminium nierdzewki i tytanu napeno bedziemy sie z mimi oglaszac wiekszosc na org mocowania wydechow
glos wydechy zalezy od srednicy sitowej rury dlugosci pusczki jej pojemnosci od wielkosci otworow w sitowje materialu owijki itd 
- fabiq
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
no to kolego moze podzielisz sie nieco informacjami jak te wartosci wplywaja na dzwiek wydechu
srednica rury wydechu+dlugosc rury wydechu=pojemnosc wydechu
srednica sitowej rury
wilekosc otworow w sitowej rurze
no i czym najlepiej wytlumic tlumik i gdzie to mozna dostac?
jestem w trakcie robienia przelotu do swojego quada i bardzo te informacje moglyby mi pomoc
pomozesz?
srednica rury wydechu+dlugosc rury wydechu=pojemnosc wydechu
srednica sitowej rury
wilekosc otworow w sitowej rurze
no i czym najlepiej wytlumic tlumik i gdzie to mozna dostac?
jestem w trakcie robienia przelotu do swojego quada i bardzo te informacje moglyby mi pomoc
pomozesz?
Proste drogi sa dla szybkich motocykli... kręte drogi są dla szybkich kierowców... ja wole kręte 
- Biały
- Motocykl: CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 2012
bzdura jest wydech który brzmi pięknie w bladym mój kolega jeździ kawą a ostatnio mi powiedział cytuje ,, Kocham twój wydech ,, jest bardzo basowy i niesamowicie glośny dla mnie brzmi pięknie jestem pewiem ze 95% osób które mają sc33 i miały by ten wydech co ja to były by wpełni szczęśliwi wierzcie mi . A oto fotka jest to Laser .Jacek pisze:hmmm............. jak dla mnie to Fire Blade nie ma predyspozycji do pieknych brzmien .

Lepiej sie wdycha TCH z powietrzem