Ogolnie bylem i jestem pod wrazeniem 954, ale musze szczerze przynac ze jakosc plastikow jest do ....! W szczegolnosci czacha! Peka cholerstwo tuz przy lampie i wydaje sie to byc standardem...
Witam ponownie o 750 pisałem ze jest super bo jest,pisałem bezstronnie .Ale jak bym miał wybierać miedzy to zawsze 954 lub innego litra.Natomiast na pyt o blok w 954 sam byłem swiadkiem 2 peknięć 1 jak juz pisałem kiedyś na forum od gumowania qmpel przejechał 2x po 1,5km na gumie i jak podjechał to woda juz kapała w silniku miał mleko i ciśnienie w chłodnicy.Poszedł kanał wodny wewnątrz i zewnątrz(za kolektorami) a 2 przypadek na korowodzie pogrzebowym qmpel mial ok 100 st i jak spuszczali trumne to dał w palnik ok 50/ 70 sekund i po bloku.pękł z 2 str pod wtryskami w obu pęknięciach przed były pory na bloku takie malutkie (wymiana bloku w 2 przypadku w serv gratis !! )A piszę o tym aby ktoś kto qpuje 954 zwrócił uwagę na blok czy nie był spawany itp bo przecież same prełki chodzą po polsce.. Pozdro..
954 nie ma raczej wiekszych wad technicznych wiec pekajace silniki to raczej wada uzytkowania a nie modelu dlatego nie masz sie co bac bo znam wiele osob ktore lata lub latalo na tych sprzetach i nie slyszalem o tym problemie. Wiadomo jak nie dbasz to wszystko we wszystkim padnie. Jedyne wady to delikatna elektronika a poza tym to bierz sprzeta tylko nie szukaj jakis kombinowanych pozycji bo faktycznie bedziesz musial dokladac
Jakby co to mam fajna i w 100% pewna sztuke http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1003065