929 po przeróbkach

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001
gajdar
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: feniks2 - VFRstreet
Rok produkcji: 1993

929 po przeróbkach

Post autor: gajdar »

Jak parę osób czytało w zeszłym roku witając sie na forum napisałem że kupiłem zwłoki 929 z zamiarem dłubania wieczorkami.Wtedy też kilka osób zachecało mnie do przedstawienia jak już cos stworzę dlatego zdecydowałem sie napisac parę zdań.

Po kilku latach przerwy (rodzina,małe dzieci itp) zdecydowałem wrócic do motocykli.Ale stwierdziłem że zrobie to w nieco inny sposób i po prostu spróbuję "stworzyc " cos własnymi rękami.Miał to być w pierwszej kolejności sposób na na spędzanie wolnego czasu,a jeśli cos wyjdzie to będzie sie człowiek mógł jeszcze przejechać :)
Krótka decyzja - kupno zezłomowanego czegoś co przypominało cbr929.Pęknięta rama,zawieszenie przeciete wraz z półkami o detalach typu stelaże,plastiki ,owiewki, bak nawet nie wspominając.W sam raz żeby nic nie zepsuć , a tylko naprawić
A tu fotka poglądowa mniej więcej jak to wyglądało
Obrazek

Zawsze podobały mi sie nakedy,streety(ale zadne dirt,stunt itp bajki) i dlatego wszelkie przeróbki szły w tym kierunku
Zaczęło sie mozolne składanie częsci,czatowanie na aukcjach i ogłoszeniach.
Motorek dostał nową ramę,półki ,lagi .Półeczka górna Spieglera na prostą kierownicę.Kierownica Lucasa.Przewody hamulcowe Hel-a,lampa z Mt-03,kierunki led,klamki regulowane itp.Co sie dało uratować bez cudowania zostało uratowane.Każda część została sprawdzona.To co mogło chociaż troche być podejrzane zostało wymienione na nowe.Na koniec motorek dostał nowy lakier i w ten sposób mam naprawdę własny motocykl.
Praktycznie wszystkie prace (wymiany,mechanika,szpachlowanie pod 3d naklejki,wzory,lakier,itp) wykonałem sam z czego jestem zadowolony bo zawodowo zajmuje sie czymś zupełnie odmiennym.
Golas929 w sobote został odpalony ,króciutka rundka po ulicy ,japa uśmiechnięta od ucha do ucha :dance:
Pozostało mi jeszcze zrobic stelażyk do zegarów i lampy ,detale estetyczne(pomalować pokrywe altka,a może carbon :P )parę innych pierdółek i koniec.
3 fotki co sie udało wyrzeźbić :

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kosztowało mnie to kupe czasu ,nerwów.Nie ma może efektu ideału.Ale warto było dla samej frajdy składania i wiedzy jaką sie przy okazji zbiera.Może kiedyś wezmę się za nastepny... :one:
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

Pieknie zrobione i duzo serca w to wlozyles w to i tak powino byc Piekna robota :ooo: :)
Oddam nerkę za cbr :)
LOLO
Motocykl: SATAN-LUCYFER 954RR
Rok produkcji: 0

Post autor: LOLO »

Widać , ze wykonałeś kawał dobrej roboty i w dobrym czasie zakończyłeś , bo sezon przed Tobą!! Oby się odwdzięczyła za włożony wkład pracy!! :one:
Awatar użytkownika
kris81
Motocykl: Honda CBR 929RR SC44
Rok produkcji: 2000

Post autor: kris81 »

:clap: kolego zrobiłes coś z niczego :clap: naprawde piekna maszyna...tylko pozazdrościć :ooo:
trutenz
Motocykl: Czarny
Rok produkcji: 2008

Post autor: trutenz »

Pełen szacun.Może ktoś podaruje za piwo potrzebne części do skończenia moto?Ja niestety nie mam żadnych,oprócz silnika. :D
Awatar użytkownika
ARNO
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR 900 RR, CBR 1100 RR
Rok produkcji: 1997

Post autor: ARNO »

OOO kawał dobrej roboty moto wygląda świetnie. Dobrze że dałeś mu drugie zycie. Oby się sprawował!
Awatar użytkownika
rem
Motocykl: cbr 900
Rok produkcji: 2001

Post autor: rem »

:ooo: :ooo: :clap: :clap: jesli zalicze dzwona zglosze sie do ciebie,super robota.
Wariat79
Motocykl: Było 954rr jest R1 Rn12
Rok produkcji: 2002

Post autor: Wariat79 »

Jak Feniks ;) git sprzęt, dobra robota ;)
Skucior
Motocykl: Honda CBR929 FireBlade
Rok produkcji: 2000

Post autor: Skucior »

ładnie :D kolor super :)
cerber666
Motocykl: cbr sc57b
Rok produkcji: 0

Post autor: cerber666 »

Szacun!!!!
Awatar użytkownika
walek809