Siema
miałem ten sam problem też w sc 57 z 2007rteż wentylator mi sie załanczał przy 50 stopniach tylko na chwilę i gasł , a układ nie był zapowietrzony i powiem szczeże że jeżdziłem z tym 2 sezony
Problem z wiatrakiem w sc57b
-
jarek25
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr900rr
- Rok produkcji: 0
-
mazi89
- Motocykl: 1000RR
- Rok produkcji: 2007
tylko, że u mnie załącza się przy 50 stopniach i się nie wyłącza.TomekWWL pisze:A wyswietla ci błąd na zegarach? jak nie to pewnie kłania ci się przeczytanie instrukcji obsługi str. 81choć nie jestem pewien czy to jest to, u mnie wiatrak załącza się 2 razy zanim złapie odpowiednią temperaturę w okolicach 50 i 80 stopni, no i rzecz jasna między 105 a 107
kłania się czytanie ze zrozumieniem
- babyy82
- Motocykl: 1000 RR
- Rok produkcji: 7
Nie jest normalne bo powinien wlaczac sie dopiero troche powyrzej 100 stopni. Sygnal z czojnika idzie pewnie na kompa i on dopiero steruje wentylatorem.
Choc dla ciekawostki napisze ze w R1 2001rok u kumpla tez tak bylo. Wlaczal sie wentylator na chwile przy 50 stopniach. Szukal dlugo, wymienil wszystko co sie dalo, wszystkie czojniki, przekazniki, kompa, nawet instalacje przekladal. Nie przelozyl tylko licznikow bo nie mial na podmiane. Kupil nowe zegary wymienil i problem mina i dzialalo tak jak powinno.
Choc dla ciekawostki napisze ze w R1 2001rok u kumpla tez tak bylo. Wlaczal sie wentylator na chwile przy 50 stopniach. Szukal dlugo, wymienil wszystko co sie dalo, wszystkie czojniki, przekazniki, kompa, nawet instalacje przekladal. Nie przelozyl tylko licznikow bo nie mial na podmiane. Kupil nowe zegary wymienil i problem mina i dzialalo tak jak powinno.
- CBRŁukasz
- Motocykl: HONDA CBR1000RR
- Rok produkcji: 2005
Cytat z instrukcji obsługi
"Nawet jeśli temperatura płynu chłodzącego jest mniejsza od wymaganej,wentylator chłodnicy czasami włączy się po zwiększeniu obrotów silnika,jest to normalne działanie"
"Nawet jeśli temperatura płynu chłodzącego jest mniejsza od wymaganej,wentylator chłodnicy czasami włączy się po zwiększeniu obrotów silnika,jest to normalne działanie"
Całkowity Brak Rozumu
FJ1100>GSXR750>GSXR1100>TL1000R>CBR1000RR
Laser Extreme,PCIII,Pipercross,Harris,Titax,Galfer
FJ1100>GSXR750>GSXR1100>TL1000R>CBR1000RR
Laser Extreme,PCIII,Pipercross,Harris,Titax,Galfer
-
mazi89
Miałem wcześniej dwie R1, 636, F4i i nigdy nie spotkałem się z tym, żeby wiatrak włączał się przy 50 stopniach, czy to na chwile, czy to przy dodaniu gazu.
Wypnę sobie jutro zegar i zobaczy czy to coś z tym związane.
Myślę tak co mogło być przyczyną bo wcześniej tego problemu nie miałem.
Ściągałem boczek, może coś poruszałem, jakieś kable.
Zanim to się działo, myłem RRke więc mogłem też coś zalać.
Co ciekawe zaobserwowałem, że jednak nie ma to wpływu na temperaturę tylko wiatrak włącza się po określonym czasie po odpaleniu - kilkadziesiąt sekund.
Paliłem później na troszkę rozgrzanym i włączył się przy 70 kilku stopniach.
Wypnę sobie jutro zegar i zobaczy czy to coś z tym związane.
Myślę tak co mogło być przyczyną bo wcześniej tego problemu nie miałem.
Ściągałem boczek, może coś poruszałem, jakieś kable.
Zanim to się działo, myłem RRke więc mogłem też coś zalać.
Co ciekawe zaobserwowałem, że jednak nie ma to wpływu na temperaturę tylko wiatrak włącza się po określonym czasie po odpaleniu - kilkadziesiąt sekund.
Paliłem później na troszkę rozgrzanym i włączył się przy 70 kilku stopniach.
-
Artur
- Motocykl: CBR1000RR
- Rok produkcji: 0
Witajcie Panowie, mam swoją CBR z 2006 roku od nowości. nic nie grzebane , nic nie odkręcane. Wiatrak potrafił załączyć się w granicach temperatur ok 50 a 70 stopni, jednak nie jest to praca na "pełnych obrotach" - ciekawe czy u Was też tak jest. Później wyłącza sie termostat i puszcza obieg. Praca w temperaturach powyżej 103 stopni jest normalna tzn. włącza się od 103 a wyłącza poniżej 97-98 stopni. Tak mam od początku.
-
mazi89