Spalanie oleju w CBR 1000 RR SC59
-
dolek
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: ...
- Rok produkcji: 0
Widać że producent problem spalania oleju w SC59 ma ma tak samo w du..e jak Kawasaki miało problem zacierających sie panewek w ZZR 1100 na początku lat 90-tych.
Czytałem artykuł że panewki zacierały się ale dla Kawasaki problem nie istniał i dalej wkładali do ZZR-a przez ileś tam lat silniki nie ulepszając ich.
Ale w sumie co ma Honda zważać na spalanie oliwy jak Fajer i tak dobrze się sprzedaje.
Przez dwa lata pierwsze miejsce w testach i jakby nie BMW S1000RR to by zajmował nadal pierwsze miejsce w testach.
Czytałem artykuł że panewki zacierały się ale dla Kawasaki problem nie istniał i dalej wkładali do ZZR-a przez ileś tam lat silniki nie ulepszając ich.
Ale w sumie co ma Honda zważać na spalanie oliwy jak Fajer i tak dobrze się sprzedaje.
Przez dwa lata pierwsze miejsce w testach i jakby nie BMW S1000RR to by zajmował nadal pierwsze miejsce w testach.
- slamann
- Motocykl: HONDA CBR 1000RR
- Rok produkcji: 2004
Dokładnie jak pisze Tytus...ostatnio kumpel dolewał kuuuupę oleju do ....UWAGA... Gixa K7Tytus pisze:ile wlascicieli tyle opiniwychodzi statystycznie ze kazdy motor pali olej (mniej lub wiecej) a franek nie jest wyjatkiem
-
excat
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2007
BILANS ROKU
Witam,
a wiec tak.... Motocykl po 1 sezonie eksploatacji ma najechane 5600 km. W tym czasie (po pierwszej wymianie oleju przy ok 1200km) dolałem jakieś 1,7 Litra Castrola. Czyli wychodzi jakieś niecałe 0,4 litra na tysiąc km. Myslę że tragedii nie ma- styl jazdy jazdy raczej umiarkowany, zaciągający na mulasty
, nie stał na kole, nie palił gumy, nie leciał 3 pak.
Generalnie reszta bez zarzutu: poręczność, prowadzenie bajka.
Tylko oponki juz do wymiany 
a wiec tak.... Motocykl po 1 sezonie eksploatacji ma najechane 5600 km. W tym czasie (po pierwszej wymianie oleju przy ok 1200km) dolałem jakieś 1,7 Litra Castrola. Czyli wychodzi jakieś niecałe 0,4 litra na tysiąc km. Myslę że tragedii nie ma- styl jazdy jazdy raczej umiarkowany, zaciągający na mulasty
Generalnie reszta bez zarzutu: poręczność, prowadzenie bajka.
- jarecki30_de
- Motocykl: CBR 1000rr
- Rok produkcji: 2008
-
Emil
- Motocykl: CBR 1000 RR sc59
- Rok produkcji: 2011
Witam . Pierwszy raz pisze na tym forum . Posiadam cbr 1000 rr Repsol z 2011r. Mam pytanie o olej . Ile oleju miesci sie od minimum do maximum na bagnecie . Mam przejechane jakies 4300 km od nowosci i z 3/4 stanu oleju na bagnecie spadlo mi do minimum . Czz jest sie cyzm pryejmowac ????[/u][/b][/i][/code][/scroll]
- Biały
- Motocykl: CBR 1000RR SC59
- Rok produkcji: 2012
SC59 z 2008 roku , przebieg 10600km kupiłem jakieś 3 tyg temu zrobiłem z 1200km styl jazdy mieszany czasem odcinka czasem guma z 1 lub z 2 biegu czasem spokojniej Franek nie wzioł narazie nic i mam nadzieje że tak zostanie , olej będę wymieniał co 4k więc przy wymianie napiszę czy były dolewki czy nie . Olej na jakim będzie franek latał w sumie już lata to Castrol Racing 10W-30 Ful Syntetyk .
Lepiej sie wdycha TCH z powietrzem
- lukasz302
- Motocykl: CBR 1000 RR SC57
- Rok produkcji: 2005
Panowie są tego plusy i minusy. trzeba patrzeć na ten fakt optymistycznie.Dzięki temu że Franek tak pali olej to praktycznie jeździ na świeżym, czyściutkim oleju co dla silnika jest bardzo dobre HE. Tylko trzeba pamiętać żeby czasem jeszcze filtr oleju wymienić i bedzie śmigał po wsze czasy :D Pozdrawiam
-
Marek760i
- Motocykl: S1000RR
- Rok produkcji: 2012
spusc mu CENZURA to zobaczysz czy nie bierze, wszyscy sie pozbywaja tego modelu, na allegro stoi ich chyba z milion, w sumie nie jest to zły motor, silnik jest tu słabym punktem, skosno okie dali dupy na całym froncie zakładajac to gowno w tego szpeja, skrzynia biegow jest chyba papierowa, a zeby to jechalo trzeba wsacisc w niego worek pieniedzy,