Oczko w głowie
- jasiek749p
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: cbr 954
- Rok produkcji: 2003
- miazga
- Motocykl: gixx k7
- Rok produkcji: 0
W oczekiwaniu na wiosne przedstawiam wam moje przygotowania do sezonu:
Posciagalem zaciski:

Rozebralem na czesci:

Wyczyscilem i pozbieralem do kupy

Do tego doszly przewody HEL:

Nowe klocki z polecenie czikena;) Przód:

Tył:

Do tego amorek scottsa sciagniety ze stanow

Tu juz zalozony na moto

Mam koledzy pytanie czy zacisk na tyle powinien byc nieruchomy czy ma sie ruszac na boki? Bo jak go przykrecilem teraz to ma luzy i niewiem czy tak bylo wczesniej?
Posciagalem zaciski:

Rozebralem na czesci:

Wyczyscilem i pozbieralem do kupy

Do tego doszly przewody HEL:

Nowe klocki z polecenie czikena;) Przód:

Tył:

Do tego amorek scottsa sciagniety ze stanow

Tu juz zalozony na moto

Mam koledzy pytanie czy zacisk na tyle powinien byc nieruchomy czy ma sie ruszac na boki? Bo jak go przykrecilem teraz to ma luzy i niewiem czy tak bylo wczesniej?
- Tytus
- Administrator

- Motocykl: CBR1000RR SC59 REPSOL
- Rok produkcji: 2009
- miazga
No dot-4 motula i szczoteczka do zebow (patent z toolboxa z tvn turbo;):D Uklad hamulcowy juz zalany tymze motulem i odpowietrzony. 0,5l idealnie sie do tego nadaje, mowia zeby przynajmniej co kazda wymiane klockow przeczyscic tloczki w zaciskach bo moze sie zdzierac powloka galwaniczna co moze doprowadzic do rdzewienia.
- Guliver
- Motocykl: była sc50, jest sc57b
- Rok produkcji: 2007
Ja też będę zakładał nowe klocki GALFERA z tym że mieszankę G1370. G1375 to typowo torowa. Ja dosyć często latam również w trasy a 1370 mają podobno lepszą skuteczność na zimno a G1370 trudniej rozgrzać dlatego są to klocki na tor gdzie często trzeba hebel wciskać. Oczywiście ja dobrą zabawą na torze nie pogardzę
GALFER to bardzo dobra firma a obie mieszanki G1370 i G1735 są na pewno lepsze niż EBC HH.
P.S. Jak się tak napatrzyłem na te pięknie wyczyszczone zaciski to chyba poświęcę trochę czasu przy wymianie klocków i też doprowadze je do takiego stanu. Dzięki za inspiracje
[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 2:10 pm ]
Zauważyłem swój błąd zatem poprawiam się: "... 1370 mają podobno lepszą skuteczność na zimno a [glow=orange]G1375[/glow] trudniej rozgrzać dlatego są to klocki na tor gdzie często trzeba hebel wciskać."
P.S. Jak się tak napatrzyłem na te pięknie wyczyszczone zaciski to chyba poświęcę trochę czasu przy wymianie klocków i też doprowadze je do takiego stanu. Dzięki za inspiracje
[ Dodano: Sro Lut 24, 2010 2:10 pm ]
Zauważyłem swój błąd zatem poprawiam się: "... 1370 mają podobno lepszą skuteczność na zimno a [glow=orange]G1375[/glow] trudniej rozgrzać dlatego są to klocki na tor gdzie często trzeba hebel wciskać."
- miazga
- klari
- Motocykl: Yamaha Xmax 400
- Rok produkcji: 2015
- Samochód: Audi A3