Mam jeszcze jedno pytanie... w motorach można zmieniać biegi bez sprzęgła, wiadomo że wtedy zmniejszamy żywotność skrzyni, czy zmieniając bieg bez sprzęgła na gumie, katujemy ją jeszcze bardziej ? Z fizycznego punktu widzenia siły przenoszone powinny być przecież podobne.
Technika jazdy - jazda na jednym kole czyli WHEELIE
-
pekal1
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: CBR 1137 FIREBLADE
- Rok produkcji: 1998
Ja swoją 2 wykończyłem od zmieniania na 2 po gumie przy 10k na 2 ... to już dłużej by pożyła przy przebijaniu bez sprzęgła... chociaż może wcześniej nie była w idealnym stanie
Bo wiele razy próbowałem płynnie zmienić bieg i zawsze jakiś zgrzyt
/ a może nie umiem zmieniać biegów z 1 na 2 przy b. wysokich obrotach.
Mam jeszcze jedno pytanie... w motorach można zmieniać biegi bez sprzęgła, wiadomo że wtedy zmniejszamy żywotność skrzyni, czy zmieniając bieg bez sprzęgła na gumie, katujemy ją jeszcze bardziej ? Z fizycznego punktu widzenia siły przenoszone powinny być przecież podobne.
-
jarek25
- Motocykl: cbr900rr
- Rok produkcji: 0
Witam to i ja się dołączę do postów
A jak zmieniać z 2 / 3 w CBR 1000 RR może ktoś to opisąć (przy jakich obrotach ,prędkośći itd ) bo 2 mam już opanowaną .
A jak zmieniać z 2 / 3 w CBR 1000 RR może ktoś to opisąć (przy jakich obrotach ,prędkośći itd ) bo 2 mam już opanowaną .
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2010, 10:38 przez jarek25, łącznie zmieniany 1 raz.