Spalanie oleju w CBR 1000 RR SC59
- wuja
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: gazela, SC33 :)
- Rok produkcji: 0
- Mike RR
- Motocykl: CBR 1000 rr SC-59
- Rok produkcji: 2008
No ja tak jak pisałem spalanie przed pierwszą wymianą było znikome ale po ostatnich przygotowaniach(treningach) przed wyjazdem na tor to muszę do niego zaglądnąć. Sprawdzę i zdam relację po przejechaniu 500km na pełnym piecu
Ale przyznam szczerze jak tak czytam że zaczyna mi się to coraz mniej podobać najpierw sprzęgło teraz olej 
-
fajera
A więc tak... miałem podejrzenia, że mój Fajer wali olej.
Dlatego też przy przeglądzie 6kkm specjalnie poprosiłem o wymianę oleju i filtra.
Po przeglądzie sprawdziłem stan zgodnie z serwisówką i było git.
Niestety...
Po przejechaniu 700km... musiałem dodać prawie litr oleju
Na bagnecie susza susza i jeszcze raz susza 
Od razu mówię wcale nie pałowałem, to była normalna jazda po mieście + trasa.
Dziś zgłosiłem tą sprawę do Hondy i w poniedziałek mam się stawić na wymianę oleju i zaplombowanie. Potem będę przyjeżdżał na kontrole. Jeżeli spalanie oleju się potwierdzi (a potwierdzi na bank), to moto oddaje do naprawy.
Z tego co się zorientowałem w Hondzie, to wymianie podlegają wadliwe pierścienie zbierające olej.
Jak będę coś wiedział więcej to dam znać.
Pozdro
Dlatego też przy przeglądzie 6kkm specjalnie poprosiłem o wymianę oleju i filtra.
Po przeglądzie sprawdziłem stan zgodnie z serwisówką i było git.
Niestety...
Po przejechaniu 700km... musiałem dodać prawie litr oleju
Od razu mówię wcale nie pałowałem, to była normalna jazda po mieście + trasa.
Dziś zgłosiłem tą sprawę do Hondy i w poniedziałek mam się stawić na wymianę oleju i zaplombowanie. Potem będę przyjeżdżał na kontrole. Jeżeli spalanie oleju się potwierdzi (a potwierdzi na bank), to moto oddaje do naprawy.
Z tego co się zorientowałem w Hondzie, to wymianie podlegają wadliwe pierścienie zbierające olej.
Jak będę coś wiedział więcej to dam znać.
Pozdro
-
goOly19
- Staly Bywalec

- Motocykl: r1, drz 400
masz szczescie ze masz na gwarancji, a inni niech sie martwia!! litry oleju na 1000 to jest paranoja!!!!!!!!!! szrot i tu ich nic nie powinno usprawiedliwiac!! porazka
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2009, 13:26 przez goOly19, łącznie zmieniany 1 raz.
sisi to jest gość
- Mor
- Motocykl: Honda CBR 1000RR SC59
Nie wiem jak będzie po wymianie tych pierścieni, ale skoro model '09 też pali, numer części pierścieni się nie zmienił, to może być ciężko. Ja ostatnio po pałowaniu w Jesenikach dolałem dzisiaj 150ml przy okazji zakładania nowych Diablo Corsa III, więc jest nieźle.
Beti, Twój w ogóle nie przepala oleju? Jak Ty to robisz? Może Ci chłopaki z serwisu po cichu dolewają, żebyś nie płakusiała
A tak poważnie to w Jesenikach byłem z kumplem, on na 600RR z 2007. Ma chłop fabryczny wydech, przejechane tyle co mój czyli nieco ponad 7kkm. U niego przez wylot wydechu widać środek tłumika, czyściuteńka blacha. A u mnie środek Yoshi czarny jak komin Nowej Huty. Trochę mnie to ogólnie wku***, ale moto jest ogólnie zajefajne. W najgorszej sytuacji będę woził czwórkę w plecaku
Beti, Twój w ogóle nie przepala oleju? Jak Ty to robisz? Może Ci chłopaki z serwisu po cichu dolewają, żebyś nie płakusiała
A tak poważnie to w Jesenikach byłem z kumplem, on na 600RR z 2007. Ma chłop fabryczny wydech, przejechane tyle co mój czyli nieco ponad 7kkm. U niego przez wylot wydechu widać środek tłumika, czyściuteńka blacha. A u mnie środek Yoshi czarny jak komin Nowej Huty. Trochę mnie to ogólnie wku***, ale moto jest ogólnie zajefajne. W najgorszej sytuacji będę woził czwórkę w plecaku