Zmartwiliście mnie troszkę, bo jestem posiadaczem europejskiej wersji SC59 z 2008r.
fajera pisze:Żeby sprawdzić czy pali olej to wystarczy looknąć w okienko, że ubywa oleju?
fajera pisze:Po 1000km jest pierwsza wymiana oleju si?
Na jaki olej wymieniliście?
I kiedy jest druga wymiana oleju? 6000 czy 8000km?
Mor pisze: bo znajm już jednego jegomościa z sc59, któremu podczasz jazdy zapalił się brak ciśnienia oleju...
.
.
i to wcale nie chodzi o mega szybka jazde raczej trzymanie na wysokich obrotach. Miałem delikatne wyrzuty sumienia bo okres docierania trwał u mnie jakies 500 km a pozniej było juz ostro i myslałem ze to przez to mam takie problemy z tym ze moto pali olej od około 800-setnego kilometra do stanu obecnego 2600 km dolałem ponad litr oleju shel 10W40 full syntetik . ale jezeli Ktos z was obchodził sie ze sprzetem w okresie docierania spokojnie a wystepuje u niego taki sam problem to musi byc jakas wada fabryczna . Ogolnie mam to w nosie czy bierze czy nie jesli ten typ tak ma i mu to nie szkodzi ( oby ) to bede karmił bestie co jakis czas swieza oliwa
i katowal na maxa
. Doszedłem do wniosku ze nie ma co kombinowac z wymiana pierscieni uszczelniaczy bo nikt nie daje gwarancji ze to cos zmieni . A moze mu przejdzie z czasem ?
Raz juz tak miałem w nowym Suzuki GSXR1000 K5 do 6000 km brał oliwe a pozniej przestał tak nagle ( cuda czy cus )
( bez urazy )
Mike RR pisze: Bierze każdy 2008 mój po przejechaniu 6000 (kolejna wymiana) km dostał 300 setki.
Wróć do Usterki/awarie (CBR1000RR SC59)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości