Witam.
jak w temacie poszukuje owiewek do Hondy FIreblade 919 sc 33 z 1999r. Model mam w malowaniu ciemny granat z bialym zadupkiem.
przegladnalem juz ebaya i allegro i niestety nadal brakuje mi wypelnienia prawego i czachy.
dzwonilem do ASO Hondy ale niestety jezeli motor ma juz ponad 10 lat honda nie produkuje czesci do tego juz modelu.
Rowniez chcialem tutaj zapytac czy ktos robil zabieg z malowaniem? z tego co wyczytalem to trzeba najpierw kupic naklejki a pozniej dobrac farbe do naklejek. i tutaj jest pytanie u kogo najlepiej zamowic naklejki? slyszalem o graf net ?? ponoc ze odbiegaja strasznie od orginalnych.
znaalzlem na allegro za okolo 200zl ale nie maja ich na stanie moge podeslac link http://allegro.pl/honda-cbr-900-rr-fireblade1996-9-sc33-naklejki-i6802175596.html#thumb/2 ktos cos wie o tej firmie?
Jeszcze przychodzi mi do glowy zabieg oklejenia motoru folia tak jak robia samochody ale nie mialem dluzszej chwili poszukac i poczytac czy ma to sens.
jezeli ktokolwiek posaida jakies info i chce sie podzieli zapraszam do dyskusji.
Pozdro i lewa w gore.
honda cbr 900 sc 33
-
Damian S
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda Fireblade 919 SC33
- Rok produkcji: 1999
-
toper-utl
- Staly Bywalec

- Motocykl: SC33
- Rok produkcji: 99
Re: honda cbr 900 sc 33
Ciezko dostać czache w dobrym stanie, ja około 3 lata temu miałem lekka obcierke, typ furakiem mnie delikatnie zahaczył, nawet nie wyglebiłem ale na czaszy było kilka rys i jedno malutkie pekniecie. Jako za maszyne mam w stanie fabrycznym , postanowiłem ja wymienić na inna ( aby uniknac lepienia i malowania). Szukałem uzywki w tym samym malowaniu ponad poł roku, bez skutku - wszystkie były w stanie znacznie gorszym od mojej. Zgłosiłem się do ASO, i nie było problemu z zakupem - a tak jak pisałem było to 3 lata temu, maszyna miała wtedy 15 lat, wiec znacznie więcej niż 10. Tryknij do ASO z innego miasta, może się uda. Aha, tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ile taka zabawa kosztuje, z jakimiś tam zniżkami zapłaciłem około 3500 pln, sciagali ja z Japonii.
-
Damian S
- Motocykl: Honda Fireblade 919 SC33
- Rok produkcji: 1999
Re: honda cbr 900 sc 33
kurde nie pomyslalem o ASO w innym miescie. dzwonilem do poznania (budzinski) i koles sprawdzal to mial tylko lewy tyl i kilka naklejek na bak. wiem wiem ile to kosztuje. dlatego zastanawiam sie nad malowaniem. kupic czache w dobrym stanie i ja przemalowac i dorobic naklejki.
ale poczekam na kogos kto moze cos slyszalem wie albo kiedys to zzrobil. dzieki za info
ale poczekam na kogos kto moze cos slyszalem wie albo kiedys to zzrobil. dzieki za info