Uszczelka Glowicy i simmering skrzyni biegow

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003
ODPOWIEDZ
Ravico
https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
Motocykl: Honda Cbr 954rr
Rok produkcji: 2003

Uszczelka Glowicy i simmering skrzyni biegow

Post autor: Ravico »

No jak w temacie jednak sie poci pod uszczelka glowicy no i spod simmeringu skrzyni duzo to zachodu z tym?
Patryk_
Motocykl: .
Rok produkcji: 2000

Re: Uszczelka Glowicy i simmering skrzyni biegow

Post autor: Patryk_ »

chłopie ogarnij się...

Dużo z tym zachodu
Ravico

Sorki ale zbytnio sie nie znam wiec pytam a co do uszczelki pod glowice to oprócz tego ze się poci ale tylko z jednej strony na rogu troszkę-tak to sucho,to nie ma objawów żadnych moto się nie grzeje chodzi normalnie nie kopci na biało itd.To narazie chyba nic groźnego nie trzeba ruszać?A z tym simeringiem na skrzyni no to się poci ale nie cieknie...
AdamSsS
Motocykl: CBR1100XX
Rok produkcji: 2001

Post autor: AdamSsS »

silnik na stół rozebrać i zweryfikować . Tylko tak możesz ocenicz rozmar uszkodzeń . Jesteś pewny że cieknie z pod upg a nie z góry a olej wędruje i tam się zlewa w widocznym miejscu ???

Co do uszczelniacza to nie wiem nei rozbierałem jeszcze w 954 natomaist w giksie k6 trzeba było wyjąć silnik i otworzyć .
wiertło
Staly Bywalec
Staly Bywalec
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Seat leon 1 1.9 Tdi :)

Post autor: wiertło »

Ravico pisze:Sorki ale zbytnio sie nie znam wiec pytam a co do uszczelki pod glowice to oprócz tego ze się poci ale tylko z jednej strony na rogu troszkę-tak to sucho,to nie ma objawów żadnych moto się nie grzeje chodzi normalnie nie kopci na biało itd.To narazie chyba nic groźnego nie trzeba ruszać?A z tym simeringiem na skrzyni no to się poci ale nie cieknie...
Umyj ten silnik jak należy!!! Później szukaj wycieków :diabelek:
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2017, 22:48 przez wiertło, łącznie zmieniany 1 raz.
Oddam nerkę za cbr :)
Ravico

AdamSsS pisze:silnik na stół rozebrać i zweryfikować . Tylko tak możesz ocenicz rozmar uszkodzeń . Jesteś pewny że cieknie z pod upg a nie z góry a olej wędruje i tam się zlewa w widocznym miejscu ???

Co do uszczelniacza to nie wiem nei rozbierałem jeszcze w 954 natomaist w giksie k6 trzeba było wyjąć silnik i otworzyć .
To chyba uszczelka kolektora... https://www.instagram.com/ravico22/
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2017, 22:55 przez Ravico, łącznie zmieniany 1 raz.
Ravico

AdamSsS pisze:silnik na stół rozebrać i zweryfikować . Tylko tak możesz ocenicz rozmar uszkodzeń . Jesteś pewny że cieknie z pod upg a nie z góry a olej wędruje i tam się zlewa w widocznym miejscu ???

Zaraz,zaraz sprawdzilem ponownie czy to nie moze byc z gory i zobacz tu na fotki: https://www.instagram.com/ravico22/

Pod kolektorem sie poci jednak to nie uszczelka,to co to uszczelka kolektora?A i tam jest taka mala dziurka tez ale to normalka chyba...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Usterki/awarie (CBR954RR SC50)”