Zegarek - pomoc w wyborze
-
jkp
- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: Honda CRF250L
- Rok produkcji: 2005
Zegarek - pomoc w wyborze
W najbliższym czasie chciałbym kupić sobie zegarek na rękę. Miałby to być jakiś markowy model. W związku z tym, że mam średnią wiedzę w tym zakresie, może znajdzie się jakaś osoba która zna się na tego typu urządzeniach.
Miałbym na ten cel około 800 do 1000 zł. Przeglądałem zegarki Dolińskiego, Seiko, Oris, Atlantic i inne tego typu. Na co należy zwracać uwagę przy ich zakupie?
Miałbym na ten cel około 800 do 1000 zł. Przeglądałem zegarki Dolińskiego, Seiko, Oris, Atlantic i inne tego typu. Na co należy zwracać uwagę przy ich zakupie?
-
mati1490
- Motocykl: sc33,f4i,
- Rok produkcji: 1999
Re: Zegarek - pomoc w wyborze
Mam casio ediface za ok 1600 zl i jestem mega z niego zadowolony ma wszystko co potrzeba plus jakies gadzety,fajnie wyglada ma dobra bransolete wodoszczelnosc do 100m czyli to co najwazniejsze
polecam
W tej cenie raczej nie znajdziesz niczego na mechanizmie automatycznym tak więc polecałbym poszukać czegoś na mechanizmie kwarcowym. Bardzo dobre zegarki posiada Atlantic. Posiadają w sobie mechanizm eta, który jest montowany w o wiele droższych zegarkach.
- Ziutek
- Motocykl: SC59
- Rok produkcji: 2008
- Samochód: E61 525d
W dobie takiej mobilności ktoś jeszcze używa zegarków, a nie smartwatchy? ;>
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Yamaha R1 RN22 !
jkp, ja guztuje w diver'ach Seiko , lubie pożądne ciężkie automaty - dobrze się je nosi i sa dokładne. Polecam Seiko frankenmonster np. SKZ247, SKZ255, SKZ, używkę można za 1k wyrwać. Miałem 4 zostały mi dwa. Z tańszych opcji jeżeli o Seiko chodzi to SKX007 - pasuje na każdą rękę, świetnie się go nosi. Seiko jest o tyle przyjemne że tarcze i wskazówki są wymienne między modelami i można fajny zegarek sobie skomponować, ale to temat rzeka .... Jak chcesz podrzucę Ci parę zdjęć 
Z zgarków niezniszczalnych - Casio, sam sie przymierzałem do GShocka ale dla mnie są za lekkie i kompletnie nie czuje ich na ręku, ale Frogmen'a bym przytulił.
pS: Ziutek, Ja się tak przyzwyczaiłem do zegarka że nawet do snu go nie ściągam tylko zmieniam na iny model
Z zgarków niezniszczalnych - Casio, sam sie przymierzałem do GShocka ale dla mnie są za lekkie i kompletnie nie czuje ich na ręku, ale Frogmen'a bym przytulił.
pS: Ziutek, Ja się tak przyzwyczaiłem do zegarka że nawet do snu go nie ściągam tylko zmieniam na iny model
- Ziutek
Może to się wydać dziwne, ale przymierzyłem kilka zegarków itp. i jestem na etapie poszukiwań pierwszego poważnego zegarka
Budżet to max. 1000 zł, znajdę jakiegoś porządnego automata, nurka japońskiego? Takie do mnie przemawiają
pzdr
Budżet to max. 1000 zł, znajdę jakiegoś porządnego automata, nurka japońskiego? Takie do mnie przemawiają
pzdr
Yamaha R1 RN22 !
- marcinSC33
- Staly Bywalec

- Motocykl: RN19 (Były SC:33,57a,59)
- Rok produkcji: 2007
Hej,
Podobnie rozglądam się za zegarkiem i zbieram informacje bo nie jestem wielkim znawcą.
Myślałem o kupnie FOSSILa za ok.600zł. Jednak ostatnio przypadkiem byłem z kumplem,
który się zna na zegarkach a właściwie trochę je również kolekcjonuje po zegarek dla niego
(padło na kolejnego w jego kolekcji Frederique Constanta) i trochę namieszał mi w głowie.
W jednej z Rzeszowskich Galerii w salonie sprzedawca przedstawił mi Atlantica taki bardziej
elegancki model z mechanizmem automatycznym po rabatach za 1100zł (bardzo podobny
do tego: http://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-ATLANTIC ... 1.65G/6398).
Dla mnie również jest to górna granica cenowa i się zastanawiam teraz.
Ja szukam czegoś bardziej eleganckiego niż sportowego więc nie wiem czy w sportowym
stylu z mechanizmem automatycznym znajdziesz za taką kasę.
Jedno co jeszcze mi kumpel nagadał to żeby zwrócić uwagę aby szkło było szafirowe.
pozdro
Podobnie rozglądam się za zegarkiem i zbieram informacje bo nie jestem wielkim znawcą.
Myślałem o kupnie FOSSILa za ok.600zł. Jednak ostatnio przypadkiem byłem z kumplem,
który się zna na zegarkach a właściwie trochę je również kolekcjonuje po zegarek dla niego
(padło na kolejnego w jego kolekcji Frederique Constanta) i trochę namieszał mi w głowie.
W jednej z Rzeszowskich Galerii w salonie sprzedawca przedstawił mi Atlantica taki bardziej
elegancki model z mechanizmem automatycznym po rabatach za 1100zł (bardzo podobny
do tego: http://luxtime.pl/pl/p/Zegarek-ATLANTIC ... 1.65G/6398).
Dla mnie również jest to górna granica cenowa i się zastanawiam teraz.
Ja szukam czegoś bardziej eleganckiego niż sportowego więc nie wiem czy w sportowym
stylu z mechanizmem automatycznym znajdziesz za taką kasę.
Jedno co jeszcze mi kumpel nagadał to żeby zwrócić uwagę aby szkło było szafirowe.
pozdro
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
17 lat temu brat przysłał mi z wysp Timex Expedition. Ten zegarek ciągle działa i ma się dobrze.
Jak na dzisiejsze standardy to nic w nim nie ma oprócz analogowych wskazówek, małego cyfrowego wyświetlacza i indiglo.
Na allegro można jeszcze teraz kupić nowy podobny Timex za 150zł, ale czy wytrzyma tyle samo?????????
P.S.
Smartwache jak na razie są do kitu, bez telefonu w kieszeni stają się prawie zwykłymi zegarkami, ale cyfrowymi.
Jak na dzisiejsze standardy to nic w nim nie ma oprócz analogowych wskazówek, małego cyfrowego wyświetlacza i indiglo.
Na allegro można jeszcze teraz kupić nowy podobny Timex za 150zł, ale czy wytrzyma tyle samo?????????
P.S.
Smartwache jak na razie są do kitu, bez telefonu w kieszeni stają się prawie zwykłymi zegarkami, ale cyfrowymi.
Moto Psycho
- Ziutek
Ja chyba jednak uderzę w coś bardziej sportowego na pasku, a mianowicie w serię G-Shock. Dzisiaj byłem w Time Trend i przymierzyłem parę sztuk, a ogólnie poszedłem tam tylko ze względu na jeden model - Mudmaster, zajebisty sikor. Jutro prawdopodobnie zrobię zakup u gościa co ściąga zegarki ze Stanów/Japonii, co by trochę przyoszczędzić, bo budżet został baaardzo mocno naciągnięty, ale wiem, że będę zadowolony.

Yamaha R1 RN22 !
-
Juras
- Motocykl: GSXR K8
Ziutek dobry wybór, mam już jednego g-shocka, planuje kolejnego, będziesz zadowolony z tego modelu, daj koniecznie znać ile Cie wyniósł, bo dla mnie na tą chwilę za drogi w PL.Ziutek pisze:Ja chyba jednak uderzę w coś bardziej sportowego na pasku, a mianowicie w serię G-Shock. Dzisiaj byłem w Time Trend i przymierzyłem parę sztuk, a ogólnie poszedłem tam tylko ze względu na jeden model - Mudmaster, zajebisty sikor. Jutro prawdopodobnie zrobię zakup u gościa co ściąga zegarki ze Stanów/Japonii, co by trochę przyoszczędzić, bo budżet został baaardzo mocno naciągnięty, ale wiem, że będę zadowolony.
- Ziutek
Juras,
w końcu kupiłem ze strony Time Trend, wynegocjowalem cenę 2750 zł z gwarancją 6 lat I dostawą gratis. Normalna cena to 3390 zł, także wydaje mi się, że udany zakup.
Koleś z allegro o nicku tomo ma wersje 1A, ale za 2400 zł do ściągnięcia, 3 lata gwarancji, papiery japońskie czy tam jakie, no i trzeba czekać ponad 2 tygodnie, a mój mudmaster właśnie juz jest praktycznie u mnie. Różnica 350 zł wydaje mi się opłacalna. Kurier dzwonił rano, że będzie ok. 12
A Ty jaki masz model G?
w końcu kupiłem ze strony Time Trend, wynegocjowalem cenę 2750 zł z gwarancją 6 lat I dostawą gratis. Normalna cena to 3390 zł, także wydaje mi się, że udany zakup.
Koleś z allegro o nicku tomo ma wersje 1A, ale za 2400 zł do ściągnięcia, 3 lata gwarancji, papiery japońskie czy tam jakie, no i trzeba czekać ponad 2 tygodnie, a mój mudmaster właśnie juz jest praktycznie u mnie. Różnica 350 zł wydaje mi się opłacalna. Kurier dzwonił rano, że będzie ok. 12
A Ty jaki masz model G?
Yamaha R1 RN22 !