Witam wszystkich pomocnych, posiadam 1000rr 2005r w REPSOLU w zeszlym sezonie zaczęła mi ciężko odpalać na rozgrzanym silniku, kiedy odpalam po nocy pali na dotyk, wyregulowałem co się dało wymieniłem filtry, sprawdziłem rozrusznik i dalej bez zmian, moto kupiłem z zamontowaną Yoshimurą RS5, jeden gosć mi powiedział, żebym pojechał na ustawienie mapy, co wy na to?
jak byś nie napisał że wszystko regulowane to bym powiedział że kasują się luzy zaworowe. niech ktoś ci sprawdzi ciśnienie pompy paliwa może to ona meci.
Miałem tak w 929, luzy zaworowe jak pisze Allfredas. Opisz bardziej ten problem bo nawet "wyregulowałem co się dało" ale nikt nie wie co uwzględniłeś w tych regulacjach
Żadne zawory... rozgrzej i zmierz ciśnienie sprężania a wcześniej na rozgrzanym silniku odepnij odmę i zobacz czy przypadkiem nie wali dym jak z lokomotywy
świece nowe-stare były w tragicznym stanie, filtry wymienione na zwykłe, PC nie ma, zawory wyregulowane-3 płytki nowe, ciśnienie było sprawdzane, ale nie wiem czy na rozgrzanym
hej!
Miałem ten sam problem w mojej 954, poczytałem na forum i podpowiadali żeby akumulator ma maxa naładować i pomogło na zimno za 1szym razem palił a potem lipa była. Naładowałem akum na maxa i problem z głowy. Śmieszne ale pomogło pozdro4all!
Tak Cziken, moto było w serwisie i fachowiec stwierdzil, ze tylko wrzucenie nowej mapy zostaje, a co do aku to sprawdze, bo juz dwa sezony na nim latam, a ile poprzednik go uzywal to nie wiem.
Kolega napisał, że robił wszelkie regulacje i sprawdzał rozrusznik więc zakładałem, że tak oczywistą i pierszą w kolejności czynnością było sprawdzenie akumulatora (test spadku napięcia pod obciążeniem).
2 lata i poprzedni nie wiadomo ile... no no
Zmiana wydechu czy filtrów powietrza nie powoduje problemów z rozruchem i żadnej mapy nie trzeba.
też jestem pełen podziwu dla takich mechaników motocykl ma problemy z rozruchem na ciepłym silniku a gościu karze mape nowa wgrywać no toć to jakaś paranoja takie rzeczy gadać.