Malowanie akryl, waży lakier
- cbrstreet
- Staly Bywalec

- https://www.facebook.com/wroclaw.meble.kuchenne/
- Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
- Rok produkcji: 99
-
kocan
- Motocykl: Hania CBR 900RR SC33
- Rok produkcji: 1998
kolego ja do odtłuszczania używam czegoś takiego http://sklep.chester-poznan.pl/index.ph ... t&Itemid=1
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
Panowie dzisiaj komisyjnie popełniłem sepuku i zaprzestałem malowania tego szajsu.
Wszystko schło bardzo długo była szpachla, podkład jak ta lala.
Kika minut temu dałem kolor i wszystko się stopiło...
Boczek jest z ABS, ale czy nie powinien być z PP ???
Pod oryginalne plastiki nie zaglądałem nakładka tylnego siedzenia jest z PP...
Na próbę pomalowałem jakiś inny stary plastik od innego moto i nic złego się nie stało...
Wszystko schło bardzo długo była szpachla, podkład jak ta lala.
Kika minut temu dałem kolor i wszystko się stopiło...
Boczek jest z ABS, ale czy nie powinien być z PP ???
Pod oryginalne plastiki nie zaglądałem nakładka tylnego siedzenia jest z PP...
Na próbę pomalowałem jakiś inny stary plastik od innego moto i nic złego się nie stało...
Moto Psycho
- misiopajur
- Motocykl: CBR 929 + YZ 250f +DR-Z 400 E leśny naqrwiacz
- Rok produkcji: 2001
- pit
- Motocykl: sc57a
- Rok produkcji: 2005
Plastiki na moto mam oryginalne, ten który maluję kupiłem na bajzlu.
Wygląda identycznie tylko miał małe pęknięcie. Może ktoś pamięta czy w oryginale jest PP czy ABS. Żeby było ciekawiej to lakier waży się cały czas w tym samym miejscu.
okrąg o średnicy 4cm, robiona była dużo większa powierzchnia i tam się nic nie dzieje... Podobno ABS to typowo śmieciowy plastik i mogą się trafiać obszary z zanieczyszczeniami. Tak jak pisałem wcześniej nie ważne czy lakier w tym miejscu jest położony na goły plastik, szpachel, podkład, nie ważne czym był odtłuszczony topi się zawsze w tym samym miejscu. Paranoja jakaś w tym samym czasie pomalowałem 2 inne plastiki do innej hondy i wyszły super, używałem tych samych materiałów i lakieru.
Wygląda identycznie tylko miał małe pęknięcie. Może ktoś pamięta czy w oryginale jest PP czy ABS. Żeby było ciekawiej to lakier waży się cały czas w tym samym miejscu.
okrąg o średnicy 4cm, robiona była dużo większa powierzchnia i tam się nic nie dzieje... Podobno ABS to typowo śmieciowy plastik i mogą się trafiać obszary z zanieczyszczeniami. Tak jak pisałem wcześniej nie ważne czy lakier w tym miejscu jest położony na goły plastik, szpachel, podkład, nie ważne czym był odtłuszczony topi się zawsze w tym samym miejscu. Paranoja jakaś w tym samym czasie pomalowałem 2 inne plastiki do innej hondy i wyszły super, używałem tych samych materiałów i lakieru.
Moto Psycho