Prostego sposobu nie ma. Najlepiej przyzwyczaić się do przeliczania.
Na portalach aukcyjnych są jakieś elektroniczne kalibratory do liczników ale są dosyć drogie.
Najtańszym sposobem będzie zamontowanie licznika rowerowego. Masz wtedy prędkość, przebieg dzienny, przebieg całkowity, średnią prędkość. Będziesz zdziwiony jak bardzo licznik fabryczny zawyża prędkość .
kurde, jezeli mam sie bawic z tym, to wole juz sobie przeliczac te mile na kilometry ale nie wiem czy nastepnemu posiadaczowi nie bedzie to tez przeszkadzalo... chociaz poki co to nie zamierzam dluugo sprzeta sprzedawac ;pp
tak sobie przeczytałem o tych licznikach rowerowych i...
Jeśli ktoś chce kupić ode mnie licznik chyba dedykowany do motocykla... mówię chyba, bo jest troszkę inny od typowych rowerowych... Kupiłem kilka lat temu sc33 z takim licznikiem zamontowanym jako dodatek. Poprzedni właściciel kupił go z tym licznikiem ze Szwajcarii. ja go zdjąłem, bo każdy się pytał czy mi normalny chodzi.
Jak coś to zrobię fotki dla chętnych. Jak poszukam to też znajdę kiedy był zamontowany w motocyklu. Na cenach się nie znam więc wszystko jest kwestią dogadania.
pit pisze:Dobrej jakości licznik rowerowy nie jest tani może lepiej poszukać używanych zegarów...
Licznik rowerowy z trzy cyfrowym wyświetlaczem i z wszystkimi wymienionymi przeze mnie funkcjami to koszt do 50 PLN.
Chyba, że chcesz wydać więcej .
Zegary kosztują 400-500 PLN (cena z portalu aukcyjnego). Jeżeli upolujesz za 300 PLN, będziesz miał szczęście.