Witam!
Panowie ja z takim zapytaniem do tych co maja jakieś doświadczenie w bladych. Mianowicie chodzi mi o to czy oponka o rozmiarach 120/80 R16 będzie pasowała do bladego czy jej profil 80 nie jest za wysoki, a także czy ktoś z was mógłby się wypowiedzieć na temat podmienienia felgi przedniej z F3 ? Jeżeli był już taki temat to z góry sorry ale nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam i czekam na wasza pomoc
mam taki problemik.... niedawno zakupiłem opony do mojego franka nóweczki contiforce... jakis król prostek napisał mi ze sa ok..... jak się przegrzeją to na winklach ślizgam sie jak na lodzie.... wiec teraz musze je zmienic i kombinuje załozyc dwie rózne opony na przód dunlop sportmax qualifier 2 (nówka 16") a na tył michelin pilot road2 2CT . wy smigacie po torach i innych winklach wiec zapewne macie duzo wieksze pojecie niz ja .
. na przód nie moge znalesc zadnej fajnej oponki wiec dla tego wybrałem dunlopa. na tył wybrałem pilot road poniewaz kolega taką miał w sc33 i nie narzekał... . zastanawiam sie nad załozeniem na tył michelin pilot power opony chyba najbardziej znane i sa fajnie wyprofilowane co zwiększa przyczepnosc na zakrętach
. tylko jak to wpłynie na prowdzenie? dunlop na przodzie jest okrągły a tył pilot power jest bardziej do stozka. doradźcie coś chłopcy bo ja kompletnie sie na tym nie znam a nie chce zaliczać paciaków na ostrzejszych winklach ;/