cziken pisze:... sprawdzasz opór na łożysku, tzn. kręcisz kierą powoli od ogranicznika do ogranicznika i wychwytujesz czy szczególnie w środkowym położeniu nie zatrzymuje się "wskakuje w dołek" co oznacza skatowane bieżnie łożyska (w szczególności od jazdy na kole)
Kurcze dzisiaj sprawdziłem i wychodzi ze u mnie kierownica właśnie w srodkowym położeniu przycina się. A więc i jeszcze do roboty mam łożyska główki ramy.
Normalnie zalamka, za dużo tych rzeczy sie robi do roboty naraz. Morał taki nie kupuj moto w zimę bo wszystkiego nie sprawdzisz. Ale jest pozytywna strona tego, że jak zrobie teraz to już będzie spokuj.
[ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 3:22 pm ]Czy, ma ktoś może numery lub wymiary albo inne symbole tych łożysk do główki ramy.
Ewentualnie proszę o namiary gdzie kupić.
Na allegro znalazłem
http://www.allegro.pl/item343732192_loz ... rawdz.html [ Dodano: Sro Kwi 16, 2008 11:11 pm ]No, łożyska już zamówiłem w InterMoto. I dzisiaj wziąłem się za wymianę. Sprawa prostsza niż mi się wydawało. Jutro składa w całość.
[ Dodano: Pią Kwi 18, 2008 7:17 am ]Wczoraj wymieniłem. Ciekawostką jest ze orginalne łożyska są kulkowe, natomiast te zamienniki to dwa łożyska stożkowe. Troche było problemu z nabiciem rolek na sworzeń od półki. ale jakoś dało się radę, ustawiło luż i bardzo fajnie, płynnie kierowniczka pracuje.
[ Dodano: Pią Kwi 18, 2008 7:19 am ]A dodam, tak dla zainteresowanych symbol zamiennika SSH903R