Witam, orientuje się ktoś czy pompa hamulca przód w 929 jest taka sama jak w 954 ? Muszę zrobić z hamulcem a w larssonie maja tylko do 954 zestawy naprawcze
Ogolnie klamka hamulca była miękka, pojechałem wymienić płyn i przez kilka dni było ok, klamka dość twarda hamulec ok, moto postało dwa tygodnie i hamulca nie ma prawie wogóle , klamka dochodzi do samej manetki gazu i cos tam ledwo hamuje
przewody są w oplocie, zaciski nie wiem kiedy były robione moto mam drugi sezon, klamka jest oryginał sam już nie wiem co może być przyczyną, mechanik stwierdził ze pompa będzie przepuszczać że mieli juz takie przypadki
Pompa pompą znam kilkanaście przypadków gdzie też od razu co to obstawia się pompę . Pierwsze co to rozebrać cały ukąłd a szczególnei zaciski i je rozebrać wyczyścic w razie potrzeby zakupić nowe orinki i uszczelniacze bo o nich mało kto pamięta .
Co masz na myśli mówiąc dobrze Jak Ty to robisz? Płyn hamulcowy zmieniam co sezon. Dolewam do zbiorniczka pompuje i odkręcam odpowietrznik trzymają wciśnięta klamkę. Wymieniałem już tak w nie jednym moto i klamka nie była taka gumowa jak u mnie.
samą pompę odpowietrz poluzuj śrubę tą od przewodów i odpowietrz jak zaciski. Ja często się napotykałem z tym że same zaciski jak odpowietrzysz nic Ci nie da, jak pompa złapie powietrza musisz i ją odpowietrzyć.
Dokładnie, jak pisze Wiertło, odpowietrzamy pompę. Druga kwestia to czyste zaciski, sam sie o tym przekonałem na własnej skorze. Zestawów naprawczych do zacisków w 954 nie ma, jedynie ASO - koło 600zł