koledzy
mozecie mi jeszcze kilka informacji podać odnosnie 954?
- zeby spuscic olej z silnika muszę odkrecac owiewki? nie za bardzo nawet przykucając widac korek spustowy ... do filtra z tego co widzialem raczej dostep jest dobry miedzy kolektorami.
- olej zmieniacie raczej przed zimą czy na wiosnę przed sezonem ? u nas dwie szkoly są na to i kazda mowi inaczej ...
- zbiorniczek na plyn chlodniczy z tego co widzialem jest z lewej strony z przodu za owiewką, przy niepracujacym silniku mam tam doslownie moze kieliszek tego plynu. ile powinno go tam byc na zimno? (motor mi sie nie grzal na miescie przez tydzien jazdy od jego zakupu do przyjscia chlodow).
- ile wchodzi plynu po calkowitym spuszczeniu? spuszczamy go z chlodnicy? jesli tak to jak spowodowac zeby caly plyn zszedl z bloku a nie tylko z chlodnicy? sam bez problemu splynie?
- ile zebow powinny miec oryginalne zebatki przod i tyl ? nie moglem znalezc tej informacji w serwisowce.
- jak 100 - procentowo sprawdzic ze lancuch idzie do wymiany? stojac z tylu za moim ruszającym motorem slychac ten lancuch jak żęcholi gdy motor odjezdza .... (naciag jeszcze jest, na zebatce tylnej nie wydaje mi sie zeby latal zbytnio na boki ... )
dzieki za porady i pozdrawiam