» 12 października 2010, 11:27
trutenz to , że na torach zdarzało się lać 750-ką litrowe moto to trochę skomplikowana bajka , na którą składa się wiele czynników...ale głównie konfiguracja toru (chodzi o bardziej techniczne obiekty - wolniejsze) i wspomniana bardzo dobra poręczność. Na te wyniki wpływa także przede wszystkim czynnik ludzki...napewno każdy ma inne zdolności, preferencje i talent.
Dam Ci przykład jedna osoba latając GS500F na bardzo technicznym torze gokartowym w Biłgoraju lała z powodzeniem 600-tki dzięki swojemu doświadczeniu i słabszemu przeciwnikowi. Czy to oznacza, że można powiedzieć "GS500F jest lepszy na tor od GSXRa600?".
Moje zdanie jest takie , że tor (nawet w wersji amator) a droga to zupełnie różne bajki i większość z nas poszukuje dużych pokładów momentu obrotowego , które czynią jazdę poprostu przyjemniejszą. Takie gadanie, że nie wykorzystujesz potencjału litrowego moto na nic się zdaje bo nigdzie nie jest napisane , że musisz go wykorzystywać w każdej sekundzie jazdy. JA już swoje zdanie na temat tego moto chyba wykorzystałem do maximum ale napewno nie kwestionuje jego przydatności do szybkiej jazdy!
PS- Kolega pytał o spalanie - ciężki temat , wszystko zależy od stylu jazdy ale prawdopodobnie do 954 trzeba będzie ciut więcej lać. Jeżdżąc jednym i drugim moto byłem skupiony na tym jak się prowadzą , hamują a za krótko miałem przyjemność żeby zbadać spalanie.