Dzisiaj jest 04 czerwca 2025, 05:46

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Rozrząd cbr 954rr

Tematy dotyczące ogólnych zagadnień Hondy Fireblade CBR954RR SC50 2002-2003

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000rr kosa z USA
Rok produkcji: 2005

cziken

Post » 02 stycznia 2009, 18:13

witaj kolego. polecam ci naprawde szczerze czikena. sam bylem u niego i robilem wszystkie pomiary, wymiana lozysla glowki ramy, tylniej opony i regulacje exupa. koszt to 300zl. koles zrobil mi to wszystko w jeden dzien. teraz sprzedaje 954 a kupuje 1000rr i wiem ze znow czikena odwiedze i dam mu zarobic. szczerze polecam.
"POLICJA "stoj bo strzelam .......... ze sprzegla hehe

Pochwały: 22
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post » 03 stycznia 2009, 01:29

700 za zaworry i wymiane łańcucha rozrzadu :shock: Ja pierdziele ale chlopaki zarabiaja fiu fiu... U mnie regulacja zaworow+ wymiana łańcuszka+ synchro podcisnien na przepustnicach+ regulacja EGCV+ pomiar cisnienia sprezania i oleju jedyne 300 (nie liczac kosztow łańcucha 180pln)
wciąż zajmuję się serwisem

Awatar użytkownika

Motocykl: ******
Rok produkcji: 0

Post » 03 stycznia 2009, 02:07

cziken929 pisze:700 za zaworry i wymiane łańcucha rozrzadu Ja pierdziele ale chlopaki zarabiaja fiu fiu...

Tak to juz jest jak sie nie ma konkurencji... Dodam ze ruch maja taki ze czekalem 3 tyg. na swoja kolej... masakra!

Pochwały: 22
Motocykl: w narzędziach to z 5x929
Rok produkcji: 2000

Post » 03 stycznia 2009, 11:30

kurcze kolejki to i ja zaczynam miec spore bo niestety moto przybywa w zastraszajacym tempie a serwisow malo. To powoduje prawdziwe cenowe wyglupy wielu pazernych ludzi chcacych w rok postawic sobie wille z basenem. Fakt faktem, ze praca przy motocyklach jest bardzo odpowiedzialna i pracochlonna ale... albo sie do tego urodziles i to lubisz, albo traktujesz to jak niechciany obowiazek zarabiania pieniedzy. Ja jestem z tych pierwszych i na punkcie czystosci i schludnosci w moim malusim garazu mam CENZURA :mrgreen:
wciąż zajmuję się serwisem

Motocykl: cbr 954 rr
Rok produkcji: 2002

Post » 03 stycznia 2009, 18:03

Tak to właśnie jest panowie. Cena czyni cuda:) Ale jak ktoś jest dobry i tani-będzie miał pracę nie zależnie od konkurencji. Kolejki są wszędzie szczególnie przed sezonem-norma. Tak jak napisał Cziken-ludzie chcą się jak najszybciej dorobić windując ceny i licząc na monopol, ale w pewnym momencie pojawia się ktoś zdolny, z pasją wykonujący swoja pracę i zabiera większość klientów i nici z "basenów"... Najlepszą reklama to reklama od ludzi np.: "Znam dobrego mechanika, lubi to co robi, ja jestem zadowolony i już zawsze będę oddawał motocykle w jego ręce-polecam :)

[ Dodano: Sob Lut 07, 2009 11:51 pm ]
Witam wszystkich. Dzisiaj odebrałem moto od Czikena po przedsezonowym serwisie. Kontakt do niego złapałem właśnie tutaj, na forum. Początkowo podchodziłem z dystansem do opinii ludzi, szczególnie po moich przeprawach z "macherami" samochodowymi i jestem naprawdę pod wrażeniem. Musze chłopakowi zrobić tą reklamę, bo jest profesjonalistą. Rzadko się zdarza, żeby mechanik podchodził do sprzętu z pasją. Jego warsztat wygląda jak sala operacyjna! Klucze czyste, idealny porządek, moto pod pokrowcami. Facet zna się na rzeczy. Oddałem moje 954 na regulację zaworów, a w pieniądzach uzgodnionych dostałem w/w regulację, wymianę oleju, czyszczenie listwy wtryskiwaczy, regulacje exup i klapy w airboxie, sprawdzenie świec, łańcucha i napinacza rozrządu,hamulców,płyny chłodniczego .... nawet poprawne zakucie łańcucha. Dostałem fotki przed, w trakcie i po serwisie. Wszystko udokumentowane, opisane w książce i podbite pieczątką. Pieniądze za części naprawdę śmieszne - nie pytałem jak to robi, ale najważniejsze, że cena nie urosła podczas serwisu, wszystko tak jak uzgodniliśmy:) Jeśli ktoś dba o swoje cacko, ma dość rutyniarskich mechaników, i chce naprawiać/serwisować moto profesjonalnie to tylko Cziken929!!!
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 13:12 przez rafalec, łącznie zmieniany 1 raz

Poprzednia

Wróć do Ogólne (CBR954RR SC50)