Witam koledzy, ostrzegam przed bardzo interesującą ofertą:
http://tablica.pl/oferta/honda-cbr-900- ... 2291f06118
Zdjęcia są bardzo "wymyślnie" zrobione i nie obejmują kilka elementów:
1. Na ramie z prawej strony nad setami jest "próba zamaskowania" skazy na ramie. Wygląda jakby przy szlifie zostało mocno wgniecione i ktoś próbował zaszlifować papierem ściernym.
2. Zadupek ledwo się trzyma, trzeba spawać kilka mocowań o czym nie ma w opisie
3. Siedzenia wyglądają jak przetarte, najprawdopodobniej stało na słońcu.
4. Podczas hamowania jest dość mocne bicie, podobno klocki dobre i to wina opony
5. Właśnie, opona jest bardzo mocno zjeżdżona, dosłownie jajko. Podczas jazdy motocykl prowadzi się bardzo niepewnie i na lekki ruch kierownicy nerwowo się zachowuje. Osobiście bałem się wkleić w zakręt.
5. Lagi są bardzo podejrzane. Ciekną uszczelniacze, gdzie właściciel zapewniał, że rok temu robione. Sprawdzone przed o po jeździe.
6. Tylna felga raczej wymieniana, gdyż była biała. Pomalowana na czarno ale w miejscu odprysków przebija biel. Przednia pod odpryskami nie ma koloru białego.
7. Przednie tarcze miały przygodę, z obu stron podrapane dość mocno.
8. Tylny amortyzator słabo tłumi. Może się nie znam, ale na wzniesieniu oderwałem tyłek od siedziska ale dość znacznie i niekontrolowanie.
9. Napęd, właściciel coś wspominał, że da się jeździć. Można go tylko trochę naciągnąć, jest luźny i podczas jazdy na luzie słychać chrobotanie, jest przeciągnięty i zapewne pełen naciąg spowoduje hałas.
Ogólnie motocykl ma popękane i podrapane owiewki, jest mocno sfatygowany a ma przebierg 28000 mil. Przyjechaliśmy to silnik był zimny i bez problemu odpalił. Trzymał temperaturę. Problemem dla mnie jest wydech, ponieważ w większych obrotach powoduje wibrację pod tyłkiem. Skrzynia pracuje bardzo dobrze, wszystkie biegi płynnie wchodzą.
Motocykl po negocjacjach właściciel wycenił na 7tys. Wg mnie cena za duża, gdyż jest sporo do roboty i kilka znaków zapytania, np. lagi. Były robione uszczelniacze, ale mogą być już jajowate i nie da rady dobrze uszczelnić.