Dzisiaj jest 07 czerwca 2025, 01:34

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR-R | CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC82 | SC77 | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Uwaga na goscia z allegro

Druga strona jazdy na motocyklu...

Moderatorzy: maciekx, Tytus

Awatar użytkownika

Pochwały: 13
Motocykl: CBR929
Rok produkcji: 2000

Post » 03 czerwca 2012, 10:59

sąd Grocki jest darmowy a koleś będzie musiał stawić się na sprawie
kiedyś ktos radził jak postępować z takimi ludźmi
kupujesz drugi starter i kupujesz coś dużego od gościa najlepiej kurierem nie odbierasz paczki i koleś jest w plecy parę ładnych złotych za jakiś czas znowu aby tylko sie nie ujawniać ;)

Awatar użytkownika

Motocykl: honda cbr929/cbr600f3/xt600
Rok produkcji: 2001

Post » 03 czerwca 2012, 11:42

Tylko ze mi juz nie chodzi tyle o kase tylko o pewne zasady ja byłem fer a kolo leci sobie w kulki,ale moze Max masz racje nie ma co sie bawic w samarytanina tylko oko za oko
mario

Awatar użytkownika

Pochwały: 12
Motocykl: zawsze HONDA !
Rok produkcji: 0

Post » 03 czerwca 2012, 13:00

mario 12 pisze:Tylko ze mi juz nie chodzi tyle o kase tylko o pewne zasady ja byłem fer a kolo leci sobie w kulki,ale moze Max masz racje nie ma co sie bawic w samarytanina tylko oko za oko

Większość ludzi nie ma zasad, jeśli chodzi o kasę.
Możesz zrobić tak jak Max pisze.
Ale jak Typ robi nałogowo ludzi w chu**, to zapewne na gębę Ci nic nie wyśle za pobraniem :P

Albo jak masz adres, a na pewno masz.. weź jakiś kolegów, i jedź mu osobiście oddaj tarcze.

Tak o jako przestroga, przed robieniem ludzi w CENZURA rotfl2:

Awatar użytkownika

Pochwały: 20
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Post » 03 czerwca 2012, 19:02

a co do mojej opony nieszczęsnej czemu ma strzelić skoro jest tylko nacięta nie na wylot? przecież ona ma stalowy oplot nacięcie na krawędzi gdzie ja i tak nie zamykam przodu więc po tym nacięciu nawet się nie jeździ, co innego jakby byla na wylot przecieta to juz odpada,

nie wiem wszyscy gadają tak samo z tylnymi dziurawymi oponami żeby nie jeździć ja zjeździłem już ze 4 czy 5 opon i każda była z łatką albo kołkiem i za każdym razem było git, tak samo w aucie jak masz dziurkę to też nie wyrzucasz opony,

kumpel wulkanizator też mowi że jeżeli już po dziurce w oponie prędzej zacznie upuszczać powietrza jak rozerwie stalowy oplot i opona się rozerwie podczas jazdy, ale jak wiadomo i nowe opony często są wadliwe i potrafia strzelić bez żadnych dziurek itd

ja osobiscie założę czy będę jeździł nie wiem po ostatnich przygodach toczę z żonką małą wojnę o moto ale co nie zmienia faktu że koleś poleciał totalnie w ch,u.uja bo na aukcji napisał że nowa ale sporo opuścił poza allegro więc wziąłem za pobraniem pisaliśmy maile niby spoko ziomek motocyklista i co i jak napisałem że jest nacięta po prostu zwykły ch,u,uj nie motocyklista sprzedał pewnie dlatego że właśnie nacięta i teraz już się nie odzywa a tak zawsze odpisywał na maile porażka

a tutaj link do aukcji
jego nick to JETBOY85 więc też należy uważać w aukcji napisal że ma jakieś slady po transporcie a nie kur.. nacięcia
http://allegro.pl/show_item.php?item=2305410176

Awatar użytkownika

Motocykl: CBR 1000RR SC59 white :)
Rok produkcji: 2014

Post » 15 czerwca 2012, 16:47

jak to przednia opona to ja bym jej nawet nie zakładał szkoda zdrowia/zycia.

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 04 sierpnia 2012, 21:25

Maciek - z oponą masz nie miło -są to odrzuty i czy wiercone czy nacinane - towar ma byc uszkodzony bo ma wade - teoretycznie nie powinien być w psrzedaży.

mario - z jednej strony robisz wielkie histerie. Kupujesz tarcze używane, jak ja bym sprzedawał używane zmierzył bym je suwmiarką opisał zgodnie z prawdą czy podczas jazdy biją czy nie i tyle.
Nie przysługuje ci zwrot do 14 dni jeśli nie sprzedał jako firma.
Jeśli założysz na moto sprawdzisz i bedzie ok to sprawa dla mnie zamknięta.
Ale po podejsciu widze, że nie bedzie ok

Awatar użytkownika

Pochwały: 20
Motocykl: 929 -> GSX-R 1000 k5
Rok produkcji: 2005

Post » 05 sierpnia 2012, 08:49

spoko byłem u chłopaków na wulkanizacji odkleili te nacięcie zobaczyli że jest płytkie podkleili na nowo i załozyli mi na moto :) te nacięcie najprawdopodobniej było spowodowane przez jakiegoś wulkanizatora ktory zakładał opone i maszyna nacięła tak to wygląda.
generalnei oponka założona i śmigałem jest wszystko ok :)
ja jestem partyzant zawsze z tyłu na jakichś kołkowanych itd ileż to już opon się zjeździło hehe

wiadomo że jeśli bym widział przed kupnem że ta opona była delikatnie nacięta to bym jej nie kupił bo przody zawsze kupuje bez żadnych uszkodzeń, no ale że koleś oczywiście się nie odzywa, a kupiłem poza allegro to szkoda mi wyrzucić 170zł :) więc założyłem i jest ok. 15 sierpnia mam zamiar na tej oponie jechać na tor hi hi :D a żeby tego było mało ostatnio kupiłem tył i co haha i znowu koleś mnie zrobił delikatnie w ch.... hehe bo miała być idealna gumka prawie jak nowa hahah 2008r i generalnie nie jest zła ale ma takie coś :
http://img689.imageshack.us/img689/7987/dsc00089ls.jpg

http://img526.imageshack.us/img526/1934/dsc00088ba.jpg

tyle że to jest na samym rancie od środka więc raczej nie powinno mieć znaczenia po założeniu

Awatar użytkownika

Motocykl:

Post » 05 sierpnia 2012, 10:59

Ja na przód zawsze kupuje nówki - a na tył lądują czesto opony określone jako do palenia po 20zł - mają mięsa ponad znacznik - poprostu dużo głupieje i w tydzien po założeniu potrafie dojść do drutów
Wjeżdzam także na nich na tor w Radomiu - boki mają zawsze ok
Ale na kołkach bym się bał;d

Poprzednia

Wróć do Ku przestrodze, wypadki, oszuści