daro1789 pisze:Witam mam pytanie czy rzeczywiscie po zmianie napedu na wieksze lub mniejsze zębatki spalnie sie zwiekszy. pozdro.
Jeśli dasz z przodu mniej lub z tyłu więcej zębów to obroty pójdą do góry przy tych samych prędkościach na tych samych bigach a co za tym idzie będzie więcej palił bo za darmo nie ma nic..
[ Dodano: Czw Maj 20, 2010 11:25 pm ] Witam mam jeszcze pytanie czy zebatki 15/45 wymagają jakiegoś dłuższego łancucha czy orginał wystarczy czyli 108 ogniw .pozdro
witam panowie mam pytanie znacie kogoś co za rozsądne pieniądze zrobi dobrą tylną zębate 55zębów do sc28????? albo czy można kupić coś nowego w tym rozmiarze i dopasować do fireblade sc28??? mam na myśli jakąś zębatkę od crossa którą ewentualnie roztoczy się wewnątrz i dopasuje otwory na śruby????
pozdrawiam michał
Panowie ja kupiłem moto z zębatką tylną 47 zębów przód oryginał 16z a latam raczej po trasach i to trochę za dużo (nie powiem przyśpiecha super) i moje pytanie czy jak bym chciał dać na tył 42z to będę musiał skracać łańcuch a i czy dać nową zębatkę czy używaną w dobrym stanie bo nie chce zabić napędu bo jeszcze jest w dobrym stanie???
Zębatkę zdrową na 42z będe miał chyba w domu - bo ja zmieniałem w SC33 na 44z. Zębata jest Sunstara w stanie ok. Z racji , że mi zalega to jakbyś chciał oddam za dobrą kasę (tylko wcześniej muszę ją odszukać . Jakby co to daj znać. Jeśli byś skracał łańcuch to ta moja będzie ok a jak planujesz zakładać nówke to lepiej zainwestuj w zestaw.