Witam
Dzisiaj pierwszy raz pojezdziłem nieco więcej na mojej niuni,i zaczęło mnie zastanawiać to dlaczego wcale nie czuję jakiejś dużej różnicy między nią a moją wcześniejszą yzf 750.Zrzuciłem to na pewnie zabrudzone gazniki,filtr powietrza itd. Pomyślałem,że trzeba moto posprawdzać,przeglądnąć i będzie ok.Jednak przez przypadek szykując papiery do rejestracji patrzę a tam w dowodzie rejestracyjnym wpisane 72 kw.W karcie pojazdu to samo.Od razu pomyślałem,że sprzęt może być zablokowany,chociaż z drugiej strony po tylu latach i kilku właścicielach było by to dziwne.Mam więc pytanie jak sprawdzić,jaki byłby objaw gdyby sc33 było zablokowana?Nie chcę jej testować,rozpędzać do 260 i wariować,tym bardziej że na poprzedniej miałem dość cięzki wypadek i dwa lata nie jezdziłem.Jak to najprościej sprawdzić?Z góry dzięki.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Wrz 17, 2011 12:45 pm ]
Witam
Zauważyłem że czerwona linia na obrotomierzu zaczyna się u mnie przy 6,5 tys. obrotów,czy to możliwe żeby w ten sposób dawniej była zblokowana ? Na szczęście motocykl wkręca się do końca więc pewnie jest ok.