Dzisiaj jest 19 października 2017, 07:17

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28
Taylormade Racing
miejsce na twoj± reklme
SKLEP FIREBLADE.PL !


Ogłoszenie Admina

Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Tematy dotyczące modyfikacji i tunningu Hondy Fireblade CBR929RR SC44 2000-2001

Moderatorzy: Max_929, Tytus

Awatar użytkownika
 
Posty: 29
Rejestracja: 01 lipca 2012, 15:29
Lokalizacja: Gliwice
Pochwały: 2
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 1999

DiGi do SC33

Post » 10 kwietnia 2013, 22:42

Podpinam się pod temat, właśnie przymierzam się do zamontowania w najbliższy weekend wyświetlacza datatool digi do franka, nie mogę się tylko połapać czy w moim sc33 z 99r. kabel od tacho jest czarno/żółty czy czarno/biały? A w serwisów`ce schematów jest multum :-(
Spróbuję tak wszystko pochytać żeby kabli nie ciąć i wpiąć się od razu pod kostkę :-)

Awatar użytkownika
 
Posty: 179
Rejestracja: 01 października 2008, 09:12
Lokalizacja: Nowa Deba
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 929rr
Rok produkcji: 2001

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 01 maja 2014, 09:58

witam mam problem z wyswietlaczem niby wszystko polaczone prowidlowo ,ale niemoge zrobic zadnej kalibracji .przekrecam zaplon i pojawia mi sie na wyswietlaczu litera P przez jakies 30 sek potem mryga mi 0 caly czas niemoge ustawic ilosci biegow nawet jak na filmiku
przechuj ninia:)))

Awatar użytkownika
 
Posty: 179
Rejestracja: 01 października 2008, 09:12
Lokalizacja: Nowa Deba
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 929rr
Rok produkcji: 2001

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 29 czerwca 2014, 09:12

panowie dalej walcze z wyswietlaczem czy ktos mogl by mi to ogarnac
przechuj ninia:)))

 
Posty: 9
Rejestracja: 08 lipca 2014, 11:58
Lokalizacja: Islandia
Motocykl: Cbr 954rr
Rok produkcji: 2002

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 07 sierpnia 2014, 01:03

Ja podlaczylem tak jak w pierwszym poscie do 954 i wszystko hula ok, bez zadnych problemow sie obeszlo.

Awatar użytkownika
 
Posty: 39
Rejestracja: 05 lutego 2011, 12:15
Lokalizacja: Brzesko
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 29 sierpnia 2014, 19:49

bodzenty pisze:witam mam problem z wyswietlaczem niby wszystko polaczone prowidlowo ,ale niemoge zrobic zadnej kalibracji .przekrecam zaplon i pojawia mi sie na wyswietlaczu litera P przez jakies 30 sek potem mryga mi 0 caly czas niemoge ustawic ilosci biegow nawet jak na filmiku

Kolego jak pojawi Ci się migające P to zwieraj pomarańczowy kabel do masy żeby ustawić liczbe biegów. Jeśli masz wszystko dobrze podłączone to nie powinno być żadnego problemu z kalibracją. Ja dzisiaj zamontowałem i śmiga wszystko elegancko.

 
Posty: 3239
Rejestracja: 19 grudnia 2010, 13:40
Lokalizacja: Piechcin
Pochwały: 100
Motocykl: CBR125,f4i,sc44,sc57A,ZX10R,Cb,sc57A :)
Rok produkcji: 2005
Samochód: Renault Laguna II 1,6 B+G

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 29 sierpnia 2014, 23:56

potwierdzam miałem to samo i śmigał aż miło ;)
Oddam nerkę za cbr :)

Awatar użytkownika
 
Posty: 28
Rejestracja: 04 września 2014, 20:47
Motocykl: 929.
Rok produkcji: 2001

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 16 września 2014, 19:06

bodzenty kabelki masz przylutowane ? Pociągnij sobie kabelek od kalibracji prosto pod aku i musi być wszystko git jeśli podłączenie jest dobre.. montowałem w jednej 929 taki wyświetlacz i nie było problemów z tym.

Awatar użytkownika
 
Posty: 179
Rejestracja: 01 października 2008, 09:12
Lokalizacja: Nowa Deba
Pochwały: 1
Motocykl: cbr 929rr
Rok produkcji: 2001

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 17 września 2014, 20:01

oki wszytko sprawdzone lipa chyba podczas zmiany akumulatora jakies zwarcie bylo i lipa ,wszystko jest dobrze podpiete i przylutowane bede musial sie rozgladnac za nowym
przechuj ninia:)))

 
Posty: 30
Rejestracja: 07 czerwca 2016, 22:24
Motocykl: 929
Rok produkcji: 2001

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 22 grudnia 2016, 22:28

mialem go wielki ladny ale super wolny wiec polecam PZRacing Gear Indicator

Awatar użytkownika
 
Posty: 4
Rejestracja: 10 sierpnia 2017, 16:30
Motocykl: CBR 929 sc44
Rok produkcji: 2001
Samochód: AR 146, AR 166

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 10 sierpnia 2017, 19:11

tak odgrzeję temat.
Czy ktoś miał może problem z kontrolką rezerwy po założeniu wyświetlacza biegów?

Awatar użytkownika
 
Posty: 39
Rejestracja: 05 lutego 2011, 12:15
Lokalizacja: Brzesko
Motocykl: cbr 929
Rok produkcji: 2000

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 25 sierpnia 2017, 12:47

Ja miałem tak przez chwilę że czasem zapalała się kontrolka od rezerwy pomimo że paliwa było dużo. Jeździłem tak z tym 2-3 dni. Okazało się że źle podłączyłem jeden przewód i takie jaja były. Po przepięciu już normalnie pokazywało.

Awatar użytkownika
 
Posty: 4
Rejestracja: 10 sierpnia 2017, 16:30
Motocykl: CBR 929 sc44
Rok produkcji: 2001
Samochód: AR 146, AR 166

Re: Wyświetlacz biegów Datatool Digi

Post » 21 września 2017, 14:45

a pamiętasz może który przewód był źle podpięty?

PoprzedniaNastępna

Wróć do Modyfikacje i Tunning (CBR929RR SC44)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości