Dzisiaj jest 23 października 2018, 22:11

FORUM.FIREBLADE.PL

Forum miłośników Hondy FireBlade CBR1000RR | CBR954RR | CBR929RR | CBR900RR | SC59 | SC57 | SC50 | SC44 | SC33 | SC28

Ogłoszenie Admina
BRELOKI HONDA FIREBLADE.PL cena dla forumowiczów 10zł info na PW

Niedziałający licznik

Tematy dotyczące usterek lub awarii Hondy Fireblade CBR900RR SC28 1992-1995

Moderatorzy: Max_929, maciekx, Tytus

 
Posty: 5
Rejestracja: 05 stycznia 2014, 18:51
Lokalizacja: szczcin
Motocykl:

Niedziałający licznik

Post » 05 stycznia 2014, 19:01

Kupiłem Fireblade'a z 95' z niedziałającym licznikiem. Wie ktoś gdzie się znajduje czujnik od prędkościomierza?

Awatar użytkownika
 
Posty: 938
Rejestracja: 29 stycznia 2012, 14:58
Lokalizacja: cbr-dtr
Pochwały: 22
Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
Rok produkcji: 99

Post » 05 stycznia 2014, 20:47

zaczyna się tu na ślimaku 11,12,13,
http://www.bike-parts-honda.com/pieces- ... BLADE.html

a od ślimaka idzie linką do prędkościomierza :)
-1--2--klama i guma haha

 
Posty: 182
Rejestracja: 15 grudnia 2010, 17:13
Lokalizacja: dolny
Motocykl: SC 33
Rok produkcji: 97

Post » 05 stycznia 2014, 20:47

Sprawdz srubki pod licznikiem może zaśniedziały. A w powitalni byłeś?

 
Posty: 5
Rejestracja: 05 stycznia 2014, 18:51
Lokalizacja: szczcin
Motocykl:

Post » 05 stycznia 2014, 22:47

Dzięki ale ślimaka właśnie nie ma, a licznik jest elektroniczny. A przy silniku brakuje pokrywy zębatki. Może to ma związek?

Awatar użytkownika
 
Posty: 938
Rejestracja: 29 stycznia 2012, 14:58
Lokalizacja: cbr-dtr
Pochwały: 22
Motocykl: motorynka wsk mz r6 sc28 sc33street
Rok produkcji: 99

Post » 05 stycznia 2014, 22:55

to na pewno będzie pokrywa z zębatki
http://www.bike-parts-honda.com/pieces- ... BLADE.html

w młodszych modelach czujnik znajduje się już w silniku ;)
-1--2--klama i guma haha

 
Posty: 5
Rejestracja: 05 stycznia 2014, 18:51
Lokalizacja: szczcin
Motocykl:

Post » 07 stycznia 2014, 19:54

Dzięki kolego za stronę, na zdięciach jest pokrywa z miejscem na czujnik albo na ślimak i dalej nie wiem czego brakuje w moim moto.

 
Posty: 1047
Rejestracja: 24 kwietnia 2008, 21:04
Lokalizacja: Łódź
Pochwały: 41
Motocykl: SC33
Rok produkcji: 99

Post » 07 stycznia 2014, 20:06

Jesli w liczniku nie masz wejscia na linke - tylko złacza przewodow elektrycznych, kup pokrywe z czujnikiem, podłącz odpowiednio i bedzie ok - oczywiscie przy zalozeniu ze masz sprawny licznik.
Pod oslona zebatki zdawczej nie ma w zadnym modelu fajera slimaka - slimak był tylko w 92 i 93 ale w przednim kole , pozniej byl czujnik: 94-97 przy zebatce, 98-99 bezposrednio w silniku.

Dokladnie to taki zestawik potrzebujesz, napisz w giełdzie - pewnie komus z forum sie turla po garazu niepotrzebie.
http://allegro.pl/honda-cbr-900rr-oslon ... 90371.html

 
Posty: 5
Rejestracja: 05 stycznia 2014, 18:51
Lokalizacja: szczcin
Motocykl:

Post » 08 stycznia 2014, 20:29

Dzięki. Teraz juz wiem o co chodzi i wiem co robic.


Wróć do Usterki/awarie (CBR900RR SC28)

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość